Update articol:

Oana Ozmen: “Inițiativa Kids in Business de a organiza târgul micilor antreprenori oferă copiilor posibilitatea de a-și pune în practică propriile idei de afaceri”

Kids in Business a organizat astăzi târgul micilor antreprenori în vârstă de 10 ani, eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului, în foaierul Senatului României.

În cadrul târgului cu vânzare Kids in Business, 30 de elevi de clasa a III-a ai Complexului Educațional Laude – Reut au comercializat produsele și serviciile create special la cursurile de educație antreprenorială, oferite de programul Kids in Business. Toate încasările realizate în cadrul târgului vor fi donate Școlii Gimnaziale de stat „Constantin Ștefan” din Albești, jud. Ialomița.

Deputatul USR Oana Ozmen a declarat: “Astăzi este despre micii antreprenori și despre responsabilitate socială.

Elevii de clasa a III-a care învață la Complexul Educațional Laude Reut, au expus în data de 7 martie 2022, ora 14:00, în foaierul Senatului României, produsele create în cadrul programului de educație antreprenorială pentru copii Kids in Business.

Târgul cu vânzare realizat cu de acești copii nu urmărește profitul. Toate încasările realizate vor fi donate Școlii Gimnaziale de stat „Constantin Ștefan” din Albești, județul Ialomița, pentru alți copii care au o mai mare nevoie de sprijin.

Inițiativa Kids in Business oferă copiilor posibilitatea de a-și pune în practică propriile idei de afaceri și participă, în același timp, la o lecție importantă – întotdeauna e bine să împarți din timp, câștig și cunoștințe.

Împreună cu Anca Dragu, colega mea Senator și Președintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, Nicoleta Munteanu, fondatoarea Kids in Business pe care o felicit pentru dedicarea sa, și sprijinul doamnei senator Monica Cristina Anisie – Președintele Comisiei pentru învățâmânt din Senat, am reușit să organizăm acestă acțiune importantă pentru educația copiilor”.

„Suntem creatori de programe de educație antreprenorială pentru copii și conectori ai sistemelor de învățământ cu economia locală, prin participarea antreprenorilor reali la procesul de învățare. Punem accent pe învățarea practică și dezvoltăm programe de educație antreprenorială pentru copii, în formate flexibile, pentru a fi integrate în curricula școlară pentru toate vârstele. Prin acest program am reușit să stimulez spiritul de inițiativă și dezvoltarea comportamentelor antreprenoriale în rândul elevilor clasei ai III-a din Complexul Educațional Laude Reut, competențe și abilități care îi vor ajuta pe copii pe tot parcursul vieții, ele putând fi aplicate în toate domeniile de activitate”, a declarat Nicoleta Munteanu, fondator Kids in Business.

Kids in Business a fost creat de către Nicoleta Munteanu în anul 2012, pornind de la dorința de a oferi copiilor o incursiune în provocatoarea lume a afacerilor, având ca obiectiv pe termen mediu și lung crearea unui ecosistem național de educație antreprenorială.

Scopul programului  Kids in Business este de a dezvolta copiilor un set de abilități și aptitudini antreprenoriale precum creativitatea, spiritul de inițiativă, creșterea încrederii în sine și abilitatea de a lucra în echipă.

Copiii învață într-un mod practic, de la antreprenori reali, fiecare etapă ce trebuie parcursă pentru a-și transforma ideile, pasiunile și talentele într-o afacere. Procesul de predare – învăţare se realizează prin metode interactive, majoritatea non – formale, precum proiecte, simulări virtuale, jocuri interactive şi valorificarea ideilor de afaceri în cadrul târgurilor Kids in Business şi pe platforma KIB.

“Ce poate fi mai frumos decât universul copiilor? Este un privilegiu pentru mine să pot sprijini inițiativele și proiectele micilor antreprenori și să contribui la dezvoltarea lor. Cu naturalețe și inocență, copiii creează și învață, amintindu-ne astfel de farmecul copilăriei. Mă bucur că prin acest eveniment putem deschide ușile Parlamentului pentru copii”, a declarat Anca Dragu, Senator și Președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi” din Parlamentul României.

Kids in Business este partener oficial „Săptămâna Europeană a Competențelor profesionale 2022”, eveniment organizat de către Comisia Europeană.

Evenimentul a fost susținut de Senatul României, cu sprijinul doamnei Senator Anca Dragu, Președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi și doamnei Deputat Oana-Marciana Ozmen, Secretar al Comisiei pentru industrii și servicii.

 

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%