Update articol:
OFICIALI AI COMISIEI DE INDUSTRII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR, ÎNTÂLNIRE CU AMBASADORUL DANEMARCEI ÎN ROMÂNIA

Oana Ozmen: Putem adapta exemple de bune practici din Danemarca ale unor proiecte de renovare, pentru eficienţa energetică a clădirilor

  • “Se impune o clarificare în materie de legislației pe domeniul renovării clădirilor”, potrivit doamnei Ozmen

Renovarea clădirilor publice și a spitalelor din punct de vedere al eficienței energetice, pentru a optimiza pe termen lung consumul banului public, este o temă care privește siguranța cetățenilor, iar România poate adapta, în acest sens, exemple de bune practici din Danemarca ale unor proiecte de renovare, a declarat Oana-Marciana Özmen, deputat USR PLUS, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Danemarcei în România.  

Deputatul USR Plus Oana Ozmen a declarat: “Am avut astăzi (n.r. ieri) o întrevedere cu E.S. Dl. Søren Jensen, Ambasador al Republicii Danemarca în România, Consilier Razvan Stroe si Raluca Elena Ghiniță, Asistent Departament Comercial, privind tema eficienței energetice a clădirilor. La această întâlnire au fost alături de mine domnul Sandor Bende, Președintele Comisiei de Industrii și Servicii, și Adrian Giurgiu, membru în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic.

Renovarea clădirilor publice și a spitalelor din punct de vedere al eficienței energetice, pentru a optimiza pe termen lung consumul banului public, este o temă care privește totodată siguranța cetățenilor.

Toate clădirile publice au un consum energetic mare, inclusiv spitalele, de aceea am discutat despre modul în care putem adapta exemplele de bune practici ale unor proiecte de renovare, de la legislație până la implementare.

Domnul Președinte Sandor Bende și Dl.Deputat Adrian Giurgiu și-au exprimat interesul privind abordarea temei eficienței energetice. În calitate de deputat și Secretar al Comisiei de Industrii și servicii, am precizat în cadrul dezbaterii ca se impune o clarificare în materie de legislației pe domeniul renovării clădirilor, însă este necesar concursul antreprenorilor care vor executa astfel de lucrări”.

Tot cu această ocazie, Bende Sandor, preşedintele Comisiei de Industrii, a spus: “Împreună cu reprezentanții Ambasadei Danemarcei la Bucureşti am discutat despre eficienţa energiei în spitale și alte instituții publice . Prin posibila preluare a experienţei daneze în acest domeniu, costul întreținerii clădirilor ar fi mai ieftin și ar putea creşte eficienţa în ceea ce privește protecția incendiilor”.

După întâlnire,  Ambasada Danemarcei în România  a anunţat: “Renovarea spitalelor și a altor clădiri publice crește eficiența energetică, economisește bani și îmbunătățește siguranța incendiilor. În vizită la Camera Deputaților astăzi (n.r. ieri), ambasadorul Jensen a împărtășit experiența daneză cu domnul Bende Sándor, președintele Comisiei pentru industrii și servicii, MP Ms. Oana Marciana Özmen și parlamentar, dl. Adrian Giurgiu și a discutat despre modalitățile de dezvoltare a proiectelor care ar aduce beneficii României”.

Recent, parlamentari şi specialişti au participat la dezbaterea „EFICIENȚA ENERGETICĂ – PROVOCARE PENTRU ANUL 2021”, organizată de Oana-Marciana Özmen, deputat USR PLUS, și Sándor Bende, deputat UDMR, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost o oportunitate de a dezbate problemele specifice lipsei de eficientizare energetică. Unul dintre obiectivele acestei dezbateri a fost  construirea unei campanii de conștientizare și a popularizării cunoștințelor despre eficiență energetică în rândul populației la nivel administrativ teritorial.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera