Update articol:

Oana Ozmen: România – printre primele ţări europene care reglementează piaţa de hidrogen

România este printre primele ţări europene care reglementează piaţa de hidrogen, a anunţat deputatul PNL Oana Ozmen, secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, după ce Senatul, ca primă cameră decizională, a aprobat astăzi proiectul de lege.

Domnia sa a spus: “Este un proiect în premieră în Europa, care va reglementa piața de hidrogen din România şi care se adresează în primul rând industriei și transporturilor și sunt sigură că de aici dar vom gândi și următoarele proiecte.

La această iniţiativă am lucrat împreună cu colegii de la PNL, PSD şi UDMR din Comisia de Industrii și Servicii, dar şi cu specialiştii din Ministerul Energiei. Vorbim de un grup de lucru format din 18 parlamentari, al cărui raportor sunt și vreau mulțumesc pe această cale domnului președinte Bende Sandor pentru încredere, precum și domnului ministru Virgil Popescu, care a susținut demersul nostru acum un an și jumătate. De asemenea, aş dori să mulţumesc ANRE care a arătat în tot acest timp deschidere faţă de proiectul pe hidrogen şi a trimis, constant, experţi la consultări.

Au fost foarte mulți oameni sceptici la momentul la care am creat acest grup, mai ales din partea pieței, în sensul că nu aveau certitudinea că vom termina proiectul până la finalul legislaturii, numai că deschiderea pe care noi am manifestat-o față de dumnealor a atras de partea noastră foarte mulți experți, foarte multe companii care au venit să își exprime punctul de vedere, iar faptul că avem modele legislative cum e cel german și cel danez a fost extrem de important în a creiona acest timp proiect.
Vom folosi în următoarea perioadă energia nucleară în care se investeşte foarte mult în ultima perioadă. Faptul că vom utiliza hidrogen low-carbon presupune că vom folosi toate resursele regenerabile de care dispunem și energia nucleară este utilizată în acest proces de tranziție.

România face paşi concreţi în a deveni verde, în a deveni sustenabilă şi în a înţelege că alături de ţările europene trebuie să ne atingem ţintele de decarbonare până în 2035”.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (26/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA E & O 03/04.07.2023

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2023)

Constituirea Consiliului de Administratie ca organ de conducere in urma AGA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (26/05/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

MedLife S.A. (M) (26/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R) aug 2022 - mar 2023