Update articol:

Oferta de obligațiuni QUALITANCE, intermediată de Tradeville, subscrisă cu peste 110% față de  valoarea minimă

Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, QUALITANCE.  Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, QUALITANCE. 
  • QUALITANCE, companie internațională de inovație, tehnologie și Inteligență Artificială fondată în România, a demarat în data de 9 decembrie o ofertă de vânzare de obligațiuni corporative denominate în euro, prin plasament privat cu scadența în trei ani, cu un cupon de 5%;
  • Cererea în piață pentru obligațiunile QUALITANCE a fost ridicată, valoarea ofertei fiind depășită din prima zi, cu o suprasubscriere de aproape 60% (raportat la valoarea finală alocată);
  • Compania a atras o finanțare de 1,5 mil. EUR, propunându-și să investească în dezvoltarea pe plan internațional;
  • Această primă ofertă de obligațiuni QUALITANCE face parte din strategia de creștere accelerată a companiei;
  • QUALITANCE este partener strategic de inovație și tehnologie pentru companii globale precum NewsCorp, Ford, Johnson & Johnson.

Compania internațională de tehnologie, inovație și Inteligență Artificială QUALITANCE a încheiat cu succes o ofertă de obligațiuni corporative, intermediată de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online din România, suma totală alocată ajungând la 1,5 milioane de euro. Oferta a fost închisă anticipat, în urma interesului ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Compania și-a atins suma-țintă stabilită, înregistrând sume cu 1,25 mil. de euro peste pragul minim de succes.

Oferta a marcat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligațiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitație la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor și pe cel al emitentului.

Subscrierile pentru obligațiunile QUALITANCE s-au putut realiza exclusiv prin intermediul Tradeville. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 EUR, o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

„Încurajăm companiile să obțină finanțare prin obligațiuni corporative și ne bucurăm de fiecare dată când intermediem un plasament de succes. Suntem cu atât mai încurajați să fi susținut o companie antreprenorială, dedicată inovației, precum QUALITANCE, într-un proces de emisiune care a fost întâmpinat cu interes crescut din partea investitorilor și să vedem, încă o dată, potențialul obligațiunilor ca instrument de finanțare”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, Tradeville.

“QUALITANCE este compania care definește alături de clienții săi viitorul în domeniile lor de activitate. Le mulțumim investitorilor pentru încredere și pentru că au înțeles că paradigma pe care QUALITANCE a creat-o – “Business 5.0″ – va genera valoare printr-o dezvoltare accelerată. Ne propunem să continuăm extinderea internațională, cu o prezență accentuată în Europa, dar și dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie. Planurile QUALITANCE pe următorii 3 ani prioritizează investițiile în zona de creștere și dezvoltare a structurii actuale – a echipei, a prezenței internaționale prin entități noi sau chiar achiziții, precum și a portofoliului de clienți alături de care să desfășurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligența Artificială și Machine Learning”, a declarat Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, QUALITANCE

Finanțarea va fi folosită de QUALITANCE pentru a-și continua atât expansiunea pe plan internațional, prin creșterea echipei și eventuale achiziții, cât și extinderea portofoliului de clienți. Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York și Londra și și-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovație și transformare digitală.

În perioada 2016 – 2018, QUALITANCE a înregistrat creșteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârșitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% față de anul precedent, în timp ce în 2017, era în creștere cu 37,6% față de 2016.

QUALITANCE este o companie internațională de tehnologie și inovație care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri. QUALITANCE folosește experience design, rapid prototyping și tehnologii emergente precum AI și Machine Learning pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare și pentru a ajuta organizații mari să facă pasul către economia digitală hiper scalabilă a secolului 21. 

Compania a fost înființată în 2007 și are aproximativ 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York, Londra și Sydney. Printre clienții QUALITANCE se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson sau News Corp. 

QUALITANCE a fost desemnată de către Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe și de Inc.5000 Europe drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere a veniturilor. În 2017, QUALITANCE a primit titlul de Compania Anului din partea Asociației Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS). În 2018, Bursa de Valori București i-a oferit premiul Made in Romania, fiind considerată a fi una dintre companiile care vor contribui la creșterea economiei naționale.