Update articol:

Oficialii americani confirmă că Rusia a folosit rachete hipersonice împotriva Ucrainei – CNN

rusia

Oficialii americani au confirmat pentru CNN că Rusia a lansat săptămâna trecută rachete hipersonice împotriva Ucrainei, prima utilizare cunoscută a unor astfel de rachete în luptă. SUA au putut urmări lansările în timp real, au spus sursele.

Lansările erau probabil destinate să testeze armele și să trimită un mesaj către Occident despre capacitățile rusești, au declarat mai multe surse pentru CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a lansat vineri rachete hipersonice Kinzhal împotriva unui depozit de muniții militare din vestul Ucrainei, distrugând structura din satul ucrainean Delyatin.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat într-un briefing zilnic că racheta hipersonică Kh-47M2 Kinzhal (cunoscută și ca „pumnal”) a lovit vineri un depozit subteran care conținea rachete și muniție în satul Deliatyn din regiunea Ivano-Frankivsk.

CNN nu a putut verifica independent această afirmație.

Ucraina nu a raportat niciun atac rusesc asupra instalației militare și nu a comentat imediat declaraţiile Rusiei . De asemenea, nu se menționează exploziile pe rețelele de socializare, deși lovirea unui depozit de muniție „subteran mare” ar fi puternic, scrie zerohedge.com.

Dacă Kinzhal a fost într-adevăr folosit, ar fi prima utilizare a unei rachete hipersonice – aceasta călătorește la viteze Mach 10 (sau aproximativ 7.672 mph) pe o traiectorie de zbor imprevizibilă, făcând aproape imposibil ca cele mai avansate scuturi de apărare antirachetă să doboare.

Armele hipersonice sunt greu de detectat, ceea ce reprezintă o provocare pentru sistemele de apărare antirachetă.

Armamentul avansat a fost dezvăluit de președintele rus Vladimir Putin în 2018 și este lansat în aer din bombardiere Tu-22M3 sau interceptoare MiG-31K. Rusia s-a mândrit că este în fruntea acestei tehnologii , devenind liderul global în rachete hipersonice.

Pentagonul a făcut ca dezvoltarea armelor hipersonice să fie una dintre prioritățile sale principale, mai ales că China și Rusia lucrează pentru a-și dezvolta propriile versiuni.

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022