Update articol:

OLX Group achiziționează KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România

  • Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței

OLX Group și ORESA anunță achiziționarea KIWI Finance de către OLX Group, după ce tranzacția a primit acordul Consiliului Concurenței. KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, este adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro și Autovit.ro.

OLX Group devine unicul acționar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian fiind în continuare CEO-ul KIWI Finance. Tranzacția reprezintă un pas important în evoluția OLX Group, prin adăugarea de servicii de finanțare la portofoliul de operațiuni pe care grupul îl are în România.

Cu ajutorul noului acționar, KIWI Finance își propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleași obiective generale de creștere: extinderea geografică la nivel național, eficientizarea proceselor operaționale și extinderea rețelei de parteneri financiari cu care colaborează.

KIWI Finance a avut în primele zece luni ale acestui an o creștere a cifrei de afaceri cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut. În următoarele luni, echipele de management ale OLX Group și KIWI Finance vor lucra îndeaproape pentru a identifica ariile comune de dezvoltare.

„Cu industria bancară în proces de maturizare și clienți din ce în ce mai sofisticați, KIWI Finance se poziționează ca un integrator de soluții financiare atât pentru piața imobiliară, cât și pentru orice altă nevoie financiară. Creșterea cu 26% a creditelor intermediate de companie față de aceeași perioadă a anului trecut ne arată pe de o parte sustenabilitatea și atractivitatea pieței imobiliare din România și, pe de altă parte, consistența și puterea anticiclică a KIWI Finance într-un an atipic pentru omenire”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

KIWI Finance este cel mai mare broker de credite din România, fondat de către Anca Bidian în 2003. În 2007, ORESA, fond de investiții suedez, a devenit acționarul principal al companiei. În cei 17 ani pe piață, KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde EUR. În prezent, compania este activă în 35 de orașe din țară, unde colaborează cu peste 200 de brokeri pentru a găsi cele mai bune oferte de creditare pentru clienții săi.

OLX Group deține rețeaua de platforme de anunțuri cu cea mai rapidă creștere din lume și ajută, în fiecare lună, peste 300 de milioane de oameni în peste 30 de țări din întreaga lume să cumpere și să vândă mașini, locuințe, articole de uz casnic, să obțină noi locuri de muncă și multe altele. Cu peste 20 de mărci, printre care Avito, OLX, Autovit.ro și Property24, toate platformele grupului au fost create pentru a fi soluții sigure, inteligente și convenabile pentru clienții săi.

OLX Group este o divizie a Prosus, un grup global de servicii pe Internet pentru consumatori și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. 

În România, grupul are o echipă de peste 100 de angajați care lucrează pentru brandurile OLX, Storia.ro şi Autovit.ro. OLX este una dintre cele mai mari platforme locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Storia.ro este o platformă dedicată de imobiliare cu peste 200.000 de anunțuri și este folosită lunar de aproape 2 milioane de utilizatori aflați în căutarea unei locuințe. Autovit.ro este una dintre cele mai mari platforme online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, accesată lunar de peste 3 milioane de utilizatori și 1.000 de dealeri auto profesioniști.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii