Update articol:

OMS: Pandemia de coronavirus „accelerează”, în condițiile în care au fost înregistrate până acum peste 350.000 de cazuri în întreaga lume

oms covid
  • Pandemia de coronavirus care se răspândește în aproape toate țările lumii este în creștere, spune Organizația Mondială a Sănătății.
  • OMS:  A durat 67 de zile de la raportarea primului caz să ajungem la 100.000 cazuri, încă 11 zile pentru a doua sută de mii și numai patru zile pentru a treia sută de mii
  • Săptămâna trecută, oficialii OMS au spus că părinții trebuie să-și pregătească copiii pentru a se feri de COVID-19, după ce un nou studiu a arătat că bebelușii și copiii foarte mici pot dezvolta uneori simptome severe

 

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că pandemia de coronavirus „accelerează”, în condițiile în care au fost înregistrate până acum peste 350.000 de cazuri în întreaga lume, iar decesele au crescut.

„Pandemia se accelerează”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o informare de presă de la sediul organizației din Geneva, adăugând: „A durat 67 de zile de la raportarea primului caz să ajungem la 100.000 cazuri, încă 11 zile pentru a doua sută de mii și numai patru zile pentru a treia sută de mii”. 

„Nu suntem însă prizonierii statisticilor. Nu ne uităm neputincioși de pe margine. Putem schimba traiectoria pandemiei de Covid-109. Numerele contează, pentru că nu sunt doar numere. Sunt oameni, ale căror vieți și familii au fost întoarse pe dos”, a mai spus șeful OMS.

Tedros a spus că va cere liderilor G20, săptămâna aceasta, să colaboreze pentru a stimula producția de echipamente de protecție  pentru medici și asistente medicale și să evite interdicțiile de export pe echipamente de de salvare a vieții. OMS a solicitat deja furnizorilor de echipamente de protecție să acorde prioritate trimiterii echipamentelor în regiunile cele mai afectate de virus și stocarea descurajată a echipamentelor de protecție de către publicul larg.

„Avem nevoie de unitate între țările G20 care au peste 80% din PIB-ul global”, a spus el. „Dacă nu acordăm prioritate protejării lucrătorilor din domeniul sănătății, mulți oameni vor muri, deoarece lucrătorul de sănătate care a salvat vieți este bolnav”.

Oficialii OMS estimează că peste 26 de milioane de lucrători din domeniul sănătății pot ajunge să trateze pacienții cu COVID-19. Vineri, oficialii OMS au avertizat că focarul ar putea copleși sistemele de sănătate din întreaga lume în doar câteva săptămâni.

„Uitați-vă la ce se întâmplă în unele sisteme de sănătate din întreaga lume. Priviți unitățile de terapie intensivă complet copleșite. Medicii și asistentele s-au epuizat complet ”, a declarat vineri Mike Ryan, directorul executiv al programului OMS în curs de dezvoltare. 

Virusul se transmite prin picături, mai ales prin strănut sau tuse.

OMS a spus că ştie de mai multe studii efectuate într-o serie de țări care analizează diferitele condiții de mediu în care  COVID-19 le poate persista. Oamenii de știință analizează în mod special modul în care umiditatea, temperatura și iluminarea cu ultraviolete afectează boala, precum și cât timp trăiește virusul pe diferite suprafețe, inclusiv oțel.

Săptămâna trecută, oficialii din domeniul sănătății au spus că părinții trebuie să-și pregătească copiii pentru a se feri de COVID-19, după ce un nou studiu a arătat că bebelușii și copiii foarte mici pot dezvolta uneori simptome severe.

Noul studiu, care a fost publicat online în revista Pediatrics, a analizat 2.143 de cazuri de copii cu COVID-19 confirmat sau suspectat, care au fost raportate la Centrele Chineze pentru Controlul și Prevenirea Bolilor între 16 ianuarie și 8 februarie. Peste 90% au fost cazuri asimptomatice, ușoare sau moderate. Cu toate acestea, aproape 6% din cazurile copiilor au fost severe sau critice, comparativ cu 18,5% la adulți.

„Trebuie să ne pregătim pentru posibilitatea ca unii copii să se confrunte și cu o boală severă”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, oficial al OMS.

 

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021