Update articol:

OMS va furniza Ucrainei medicamente pentru HIV

oms covid

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că va furniza Ucrainei mii de doze de medicamente antiretrovirale care salvează vieți pentru a acoperi nevoile pacienților cu HIV din țară în următoarele 12 luni, potrivit The Associated Press, citată de Haaretz.

OMS, împreună cu Planul de urgență al președintelui Statelor Unite pentru combaterea SIDA, autoritățile ucrainene și alți parteneri, au achiziționat 209.000 de pachete de medicamente antiretrovirale generice TLD.

Ucraina are aproximativ 260.000 de persoane care trăiesc cu HIV, al doilea cel mai mare număr din Europa după Rusia, iar înainte de invazia Moscovei, aproximativ jumătate dintre ei erau sub tratament antiretroviral.

Luna trecută, agenția ONU pentru HIV/SIDA a avertizat că Ucraina a rămas cu mai puțin de o lună de aprovizionare cu medicamente pentru pacienții cu HIV.

„Acest război are potențialul de a submina progresul obținut cu greu din ultimii ani cu privire la o serie de probleme de sănătate, inclusiv HIV. Nu am putut lăsa acest lucru să se întâmple când Ucraina începuse să facă progrese în stoparea HIV”, a declarat Hans Henri P. Kluge, director regional OMS pentru Europa.

Deși nu există un remediu pentru HIV, medicamentele antiretrovirale pot controla virusul și pot preveni transmiterea sexuală la alte persoane. Orice întrerupere a tratamentului poate duce la complicații, inclusiv rezistența la medicamente.

Primul lot de medicamente pentru HIV a trecut granița poloneză în Ucraina și este pe cale să fie transportat la unitățile de servicii HIV din întreaga țară, a spus OMS.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)