Update articol:
AIK ENERGY, SUSPENDATĂ DE LA OPCOM ȘI BRM

Opcom: AIK Energy este suspendat de la tranzacționare pentru o perioadă de 3 luni, timp în care poate înlătura cauza ce a condus la această decizie

*  În cazul în care nu se dovedește că a fost înlăturată cauza care a condus la suspendare, OPCOM aplică măsura revocării participantului în cauză

*Clientii AIK, preluați de Premier Energy, în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță

 

AIK ENERGY LTD LONDRA SUCURSALA BUCURESTI  este suspendat de la tranzacționare pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu Procedura privind înregistrarea participanţilor la pieţele centralizate de energie electrică administrate de OPCOM S.A., timp în care acesta poate înlătura cauza ce a condus la suspendare și măsura suspendarii este anulată, ne-a transmis OPCOM.

În conformitate cu Procedura privind înregistrarea participanţilor la pieţele centralizate de energie electrică administrate de OPCOM S.A., în cazul în care nu se dovedește că a fost înlăturată cauza care a condus la suspendare, OPCOM S.A. aplică măsura revocării participantului în cauză.

Potrivit Opcom, suspendarea participanților la piețele de energie electrică administrate de OPCOM se realizează în conformitate cu prevederile Procedurii privind înregistrarea participanţilor la pieţele centralizate de energie electrică administrate de OPCOM S.A. care poate fi consultată în meniul: Tranzacționare-Produse/Piață-Modalitate de tranzacționare/Înregistrare, Conventie, Proceduri.

La rândul său, BRM ne-a transmis: În urma unei decizii Transgaz de blocare în VTP (Virtual Trading Point) a unui participant, la rândul ei BRM este obligată să blocheze de la tranzacționare participantul, respectiv AIK Energy.

Furnizorul de gaze Aik Energy a fost suspendat de la tranzacționarea pe OPCOM.  Suspendarea s-a aplicat în conformitate cu prevederile art. 6.5.1. și ale punctului 3 din Anexa 4 din Procedura privind înregistrarea participanţilor la pieţele centralizate de energie electrică administrate de OPCOM S.A, se arată pe site-ul operatorului.

În februarie, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care AIK Energy LTD a preluat compania Valahia Gaz SRL.

 

Aik Energy, suspendată de la tranzacționarea pe OPCOM

 

AIK Energy LTD desfăşoară activităţi, precum: extracția gazelor naturale, comercializare en-gros de electricitate şi gaze naturale, vânzare en-gros de țiței și produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfășoară prin intermediul AIK Energy LTD  sucursala Bucureşti, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l