Update articol:

OPEC+ îmbunătăţeşte estimările privin cererea globală de ţiţei

Sursa Pixabay

Grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) a revizuit în creştere estimările din 2022 privind cererea de ţiţei, înaintea întâlnirii de miercuri, pe fondul presiunilor SUA de a majora mai rapid producţia, pentru a sprijini redresarea economiei mondiale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Două surse din OPEC+ au declarat pentru Reuters că experţii grupului au revizuit estimările privind privind creşterea cererii de ţiţei în 2022 la 4,2 milioane de barili pe zi (bpd), faţă de prognoza precedentă, de 3,28 milioane bpd.

Pentru acest an, OPEC+ se aşteaptă la o creştere a cererii de ţiţei cu 5,95 milioane bpd, după un declin record, de aproximativ nouă milioane bpd în 2020, din cauza efectelor pandemiei de COVID-19.

Sursele susţin că la reuniunea OPEC+ va fi decisă menţinerea actualelor politici, în pofida presiunilor SUA de a pompa mai mult ţiţei.

Marţi, la bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna octombrie a scăzut cu 0,42 dolari, la valoarea de 72,99 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ cu livrare în luna octombrie a scăzut cu 0,71 dolari, la 68,50 dolari. Anterior ambele cotaţii au scăzut cu peste un dolar.

Anul acesta, cotaţia barilului de ţiţei a urcat cu peste 40%, în urma redresării cererii de petrol, pe măsură ce economia mondială îşi revine din pandemia de coronavirus.

Deşi impactul asupra economiei mondiale a variantei Delta a coronavirusului reprezintă încă o mare necunoscută, nu se va înregistra o diminuare a cererii de petrol prognozate pentru 2021 şi 2022, a previzionat recent Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

BVB | Știri BVB

IAR SA Brasov (IARV) (19/08/2022)

Hotarari AGA E 19.08.2022

CASA DE BUCOVINA-CLUB DE MUNTE (BCM) (19/08/2022)

Semnare contract de tipul celor prevazute la 234 alin 1, lit. i)