Update articol:

Orban, despre acordul iniţial MAI-Patriarhie: Numai cine nu munceşte nu greşeşte

Sursa foto: facebook.com

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că nu cunoştea “în detaliu” acordul iniţial dintre Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Patriarhie, modificat în urma intervenţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Referitor la schimbarea ulterioară a prevederilor acordului, Orban a spus că “important este să fii atent, să ai reacţie imediată, să ai capacitatea să schimbi decizia rapid”, afirmând că “numai cine nu munceşte nu greşeşte”.

“A existat o discuţie legată de condiţiile de sărbătorire a sfintelor sărbători de Paşti. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat un acord, o înţelegere, cu Preafericitul patriarh. Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu o cunoşteam chiar în detaliu. Am urmărit cu mare atenţie reacţiile, îngrijorările, punctele de vedere, poziţiile. Intervenţia preşedintelui României a fost clară şi fermă. Ulterior acestei intervenţii şi discuţiilor pe care le-am purtat, acest acord a fost modificat şi la ora actuală acordul este conform tuturor ordonanţelor şi tuturor recomandărilor emise de specialiştii epidemiologi şi riscurile de transmitere a virusului sunt aproape inexistente”, a spus Orban la Digi 24, citat de Agerpres.

Premierul a subliniat că autorităţile au fost constante în transmiterea mesajelor, susţinând permanent că nu s-a atins vârful epidemiei, că există risc de infectare şi că fiecare cetăţean trebuie să respecte măsurile dispuse, să aibă un comportament corect şi responsabil şi să evite pe cât este posibil orice interacţiune care nu este necesară.

Ludovic Orban a precizat că de Paşti va sta acasă în familie şi le-a recomandat românilor să procedeze la fel şi să evite “orice deplasare, orice contact şi orice apropiere fizică”.

El le-a transmis celor care vor să primească lumină să-i aştepte pe reprezentanţii desemnaţi ai parohiilor, menţionând că personal nu a vorbit cu preotul din parohia sa pentru a primi lumină, deoarece nu a avut timp, fiind “ocupat de dimineaţa până noaptea”.

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti