Update articol:

Orban: “Am o veste bună să vă dau: Gazoductul Ungheni – Chişinău este gata”

Sursa foto: facebook.com

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că gazoductul Ungheni – Chişinău este finalizat, iar o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural care provine din România în Republica Moldova.

“Am o veste bună să vă dau. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiţii extrem de importante pentru România, această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţie realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc”, a spus Orban la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că această investiţie şi arată determinarea României în a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, pentru basarabeni, şi este extrem de importantă pentru relaţiile dintre cele două ţări. 

Recent, Directorul General al SNTGN Transgaz SA, domnul Ion Sterian, a anunțat că aceste lucrări vor fi finalizate până la 1 august. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 milioane metri cubi de gaze pe zi, iar spre 1 decembrie se va putea asigura transportul a 2-3 milioane metri cubi de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021, se vor putea transporta în Republica Moldova, 4 milioane metri cubi de gaze pe zi.

 

Ion Sterian, Transgaz: Gazoductul Ungheni-Chișinău – proiect de investiții strategic pentru Transgaz, care a devenit astfel, prima multinațională românească din domeniul energiei

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii