Update articol:

Orban: Guvernul își va asuma răspunderea pe “abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din OUG114”

Sursa foto: facebook.com

Premierul Ludovic Orban a anuntat, astazi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două pachete distincte: economic, cu abrogarea Ordonanţei 114, şi juridic, care cuprinde prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru – pensionarea anticipată a magistraţilor, creşterea vechimii de la 2 la 4 ani pentru intrarea în magistratură, trecerea de la completele de doi la completele de trei şi abrogarea recursului compensatoriu.

Data când va avea loc acest lucru va fi stabilită împreună cu partenerii PNL, a precizat Orban.

Acesta a spus ca urmeaza abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 114, “fatidica Ordonanţă de Urgenţă”: “Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanţei 114 nu se duc în direcţia pe care ne-o dorim. Aici repet, aşa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând furnizorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici”.

Premierul a mai vorbit despre abrogarea supraimpozitării şi a suprataxării în domeniile bancare şi din domeniul comunicaţiilor. De asemenea, liberalii doresc abrogarea legislatiei de infiintare a Fondului Suveran de Investiţii.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanţei nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcţii, pentu că toate companiile din domeniu au schimbat contractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/05/2020)

Litigiiu la 22.05.2020

TERAPLAST SA (TRP) (22/05/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

CEMACON SA (CEON) (22/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014