Update articol:

Orban la Hotnews: “Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic-Brașov” 

Sursa foto: Facebook

Premierul Ludovic Orban a spus, la Hotnews, că va lua până la finalul lunii ianuarie o decizie cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic-Brașov. 

Acesta a precizat: “Vedem cum o vom realizaPână la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie. Cred că trebuie făcută pe finanțare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornită licitația și finanțată din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1″.

Întrebat cum ajunge la Braşov, Orban a declarat: “Am mai multe variante, între care DN 1 A. Nu am folosit trenul în ultima perioadă. Și acolo este nereazilizat tronsonul Predeal -Brașov, încă vorbim care e soluția tehnică de modernizare a acestui tronson feroviar”. 

Întrebat dacă această autostradă se va face în următorii cinci ani, premierul a răspuns: “Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești (…) A fost un fakenews că CE oprește finanțarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu- Pitesti. E o minciuna gogonată”. 

Referitor la Autostrada Tg Mureș-Iași Ungheni, Orban a menţionat: “Eu sunt primul care a vorbit despre acest proiect în 2007Acum, tronsonul Târgu Neamț-Ungheni este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă. Vom depune cerere de finanțare. Avem un plan de acțiune pentru fiecare tronson de autostradă”. 

România, pentru a-și putea realiza infrastructura de transport, va avea nevoie în următorii 10-12 ani de 40 de miliarde de euro, a mai spus Orban, precizând: “E foarte probabil ca efortul bugetar să crească pentru cofinanțarea proiectelor europene. (…) Ne așteptăm la alocări de 4,5 miliarde de euro, iar dacă se acceptă fazarea, o parte din bani nu vor putea fi folosiți pe proiecte noi, ci pentru lucrări care trec de la un exercițiu bugetar la altul”. 

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014