Update articol:

Orban la Hotnews: “Până la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic-Brașov” 

Sursa foto: Facebook

Premierul Ludovic Orban a spus, la Hotnews, că va lua până la finalul lunii ianuarie o decizie cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic-Brașov. 

Acesta a precizat: “Vedem cum o vom realizaPână la finalul lunii ianuarie vom lua o decizie. Cred că trebuie făcută pe finanțare din buget, nu pe PPP. Trebuie revizuit de urgență studiul de fezabilitate și pornită licitația și finanțată din buget. Asta e soluția mea, care e cea mai simplă. Sunt cei mai mari indici de trafic pe DN1″.

Întrebat cum ajunge la Braşov, Orban a declarat: “Am mai multe variante, între care DN 1 A. Nu am folosit trenul în ultima perioadă. Și acolo este nereazilizat tronsonul Predeal -Brașov, încă vorbim care e soluția tehnică de modernizare a acestui tronson feroviar”. 

Întrebat dacă această autostradă se va face în următorii cinci ani, premierul a răspuns: “Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești (…) A fost un fakenews că CE oprește finanțarea pentru tronsoanele autostrăzii Sibiu- Pitesti. E o minciuna gogonată”. 

Referitor la Autostrada Tg Mureș-Iași Ungheni, Orban a menţionat: “Eu sunt primul care a vorbit despre acest proiect în 2007Acum, tronsonul Târgu Neamț-Ungheni este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă. Vom depune cerere de finanțare. Avem un plan de acțiune pentru fiecare tronson de autostradă”. 

România, pentru a-și putea realiza infrastructura de transport, va avea nevoie în următorii 10-12 ani de 40 de miliarde de euro, a mai spus Orban, precizând: “E foarte probabil ca efortul bugetar să crească pentru cofinanțarea proiectelor europene. (…) Ne așteptăm la alocări de 4,5 miliarde de euro, iar dacă se acceptă fazarea, o parte din bani nu vor putea fi folosiți pe proiecte noi, ci pentru lucrări care trec de la un exercițiu bugetar la altul”. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020