Update articol:

Orban: Ne vom aşeza la masa discuţiilor; dacă e posibilă o soluţie pentru continuarea cooperării, o voi susţine (video)

Ludovic Orban Sursa foto: Facebook

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat vineri că, în cazul în care, în urma discuţiilor din coaliţia de guvernare, se va degaja o soluţie acceptată de către toate părţile, o va susţine la rândul lui.

“Ne vom aşeza la masa discuţiilor. Dacă se poate degaja o soluţie, dacă este posibilă o soluţie care să fie acceptată de toate părţile privind menţinerea coaliţiei şi continuarea cooperării, eu voi susţine acea soluţie. Problema este să putem să ajungem la o soluţie”, a arătat Orban, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

Orban a fost întrebat şi dacă Florin Cîţu ar putea să facă un pas în spate pentru a salva coaliţia.

“Florin Cîţu a fost desemnat premier al PNL, în conformitate cu prevederile statutare, şi este premierul care reprezintă PNL. (…) Este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu”, a răspuns el.

Preşedintele PNL a pledat pentru actuala coaliţie de guvernare.

“Din punctul meu de vedere, singura coaliţie posibilă, decentă şi care are capacitatea de a pune în practică acest program de guvernare este coaliţia formată din PNL, USR PLUS şi UDMR, cu sprijinul minorităţilor în condiţiile politice pe care le-am negociat şi pe care le-am înscris în acordul de coaliţie”, a spus Orban.

De asemenea, el a indicat că în cazul unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului grupurile parlamentare ale liberalilor vor apăra Executivul.

“Cu siguranţă grupurile parlamentare ale PNL vor apăra Guvernul în faţa eventualei sau eventualelor moţiuni de cenzură. Este pentru mine în fişa postului de preşedinte al PNL să susţină premierul PNL şi Guvernul care este condus de un reprezentant al PNL”, a arătat Ludovic Orban.

El a menţionat că nu a existat o discuţie cu privire la strategia de urmat după o posibilă moţiune de cenzură.

Orban a respins categoric orice speculaţie privind o posibilă înţelegere cu PSD.

“Voi fi foarte clar în această privinţă – PNL nu poate să facă niciun compromis cu PSD”, a dat asigurări liderul PNL.

În opinia acestuia, în cazul în care exista “puţină răbdare”, nu ar fi apărut probleme în ceea ce priveşte avizarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea Programului ”Anghel Saligny”.

“Dacă exista puţină răbdare şi dacă se derulau toate procedurile de avizare corect, nu cred că ar fi apărut nicio problemă de avizare din partea niciunui minister. Cunosc foarte bine conţinutul documentului, care a fost prezentat în ziua introducerii pe ordinea de zi a proiectului de ordonanţă de către Ministerul Justiţiei, care a spus cu subiect şi predicat nu numai că nu se împotriveşte avizării, ci că va da avizarea în termen de patru zile, dar cu condiţia respectării prevederilor legale şi din hotărârea de guvern. (…) Eu cred că puteam ajunge la o soluţie şi puteam evita o situaţie extrem de grea în care ne găsim astăzi”, consideră Orban.

El a precizat că este evident că partenerii din USR PLUS au o poziţie ”foarte hotărâtă şi serioasă”.

BVBStiri BVB

CONTED SA (CNTE) (17/09/2021)

Hotarari AGA E 17 Septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (17/09/2021)

Actionari cu drept de vot suspendat in AGOA si AGEA - 20/21.09.2021

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (17/09/2021)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.03807