Update articol:

Orban: Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că nu a existat nicio discuţie pe tema introducerii şomajului tehnic pentru cadrele didactice, iar Guvernul nu are în vedere sub nicio formă această soluţie.

“Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului. Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online. Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune. În rest, orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori”, a spus Orban, într-un interviu la România Tv.

El a adăugat că se face o analiză pe fiecare sector din aparatul bugetar, pentru a se vedea dacă este posibilă aplicarea şomajului tehnic şi în zona angajaţilor de la stat, potrivit Agerpres.

“Până nu facem o analiză serioasă şi nu pregătim decizii serioase, refer să nu exprim niciun punct de vedere (în ce priveşte şomajul tehnic pentru bugetari – n.r.). Sunt zone clare unde nici nu se poate vorbi de şomaj tehnic, în zona sănătăţii, în zona de ordine publică, în zona de muncă şi protecţie socială, unde trebuie să plătim în continuare pensiile, trebuie să plătim toate formele de ajutoare sociale, acum trebuie să operaţionalizăm acordarea şomajului tehnic. Vor trebui procesate zeci de mii de solicitări de către AJOFM – uri şi de către AJPIS – uri. De asemenea, în zona finanţelor publice, practic avem nevoie de funcţionarea ANAF, pentru că de asta depinde, practic, alimentarea cu fonduri publice ca să putem face faţă cheltuielilor cu care ne confruntăm. E adevărat că sunt zone unde, într-adevăr, se poate vorbi de o astfel de măsură, dar până nu avem o analiză foarte clară a situaţiei, orice vorbă aruncată pe tema asta nu are un suport în realitate. Când vom avea pregătite propuneri de decizii, le vom comunica public”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban. 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative