Update articol:

Orban: Sistemul fiscal din România este competitiv; nu avem intenţia să îl modificăm

Orban

Sistemul fiscal din România este unul competitiv, iar Guvernul nu are intenţia să-l modifice, a declarat luni premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

“Obiectivul nostru este revenirea economică şi creşterea economică, reluarea unei creşteri economice sănătoase bazate pe ceea ce facem – pe investiţii, pe programe de susţinere a mediului de afaceri, pe încurajarea noilor investiţii private în economie – motoarele de creştere economică normală. Sistemul fiscal din România este competitiv, care permite existenţa unei atractivităţi pentru investiţii. Nu avem intenţia să modificăm acest sistem fiscal. Vrem să asigurăm creşterea economică, care duce automat la creşterea veniturilor. Sigur, trebuie să ţinem cheltuielile la un nivel acceptabil. De asemenea, ne pregătim să folosim fondurile europene pentru a putea veni în sprjinul susţinerii în special a acelor cheltuieli care pot fi finanţate din fonduri europene”, a spus premierul, la finalul unei întâlniri cu echipa de campanie.

Potrivit premierului, ”săptămână de săptămână PSD inventează noi şi noi cheltuieli pentru care nu există resurse”.

“Anul trecut, în 2019, până am preluat noi guvernarea, Guvernul PSD a absorbit un miliard de euro. În aceeaşi perioadă de timp, Guvernul PNL a absorbit 2,36 de miliarde. Cred că este o mare diferenţă. PSD săptămână de săptămână inventează noi şi noi cheltuieli pentru care nu există resurse”, a afirmat premierul.

Şeful Guvernului a amintit că în rectificările bugetare a ţinut cont de nevoile autorităţilor locale.

“Vom aloca resurse financiare în funcţie de situaţia în fiecare localitate. (…) Situaţia diferă de la localitate la localitate. La finalul anului trecut existau multe localităţi şi consilii judeţene care au avut excedent. (…) Din cauza faptului că este an electoral, unele localităţi au preferat să aloce bani nu după modelul obişnuit (…), ci în cheltuieli materiale, unele servicii sau nişte cheltuieli de investiţii pe care le-au pornit în cursul acestui an, ignorând riscul de diminuare a veniturilor. Noi am încercat în perioada asta, toate reglementările pe care le-am făcut au venit în sprijinul autorităţilor locale de a menţine nişte bugete echilibrate. (…) Majoritatea PSD a impus această lege care generează aceste costuri suplimentare”, a explicat premierul. 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021