Update articol:

Orban: Suspendarea înstrăinării participaţiilor statului la companii, născută din mintea sinuoasă a unor parlamentari PSD

Sursa foto: facebook.com

Premierul Ludovic Orban a susţinut miercuri că suspendarea, pentru doi ani, a înstrăinării participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale este unul dintre proiectele ”născute din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD”, precizând că statul este în procedură de listare a Hidroelectrica pe Bursă.

“Ştiţi, vă aduceţi aminte: ‘Ce vrăji a mai făcut nevasta mea?’. Cam aşa e: ce năzdrăvănii a mai scos majoritatea parlamentară condusă de PSD? Nu cunosc conţinutul acestui proiect legislativ. Trebuie să citesc proiectul de lege, trebuie să vă spun sigur că îl vom ataca la Curtea Constituţională. Şi nu este singurul proiect legislativ care este născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD, sunt foarte multe astfel de proiecte”, a declarat Ludovic Orban, care a efectuat o vizită la Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi, potrivit Agerpres.

În acest context, el a amintit de situaţia unor companii care au nevoie de capital prin privatizare.

“Noi suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacităţii CEC prin posibila intrare a unui investitor instituţional (…). Suntem în cursul realizării unor proceduri de listare la Bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe Bursă? Cum să nu gândeşti că privatizarea poate fi o soluţie de revitalizare a unor companii care nu funcţionează? Adică, dacă o companie intră în insolvenţă, în cursul procedurii, şi există un posibil cumpărător, nu poate să cumpere compania respectivă şi o lăsăm să intre în faliment? Sincer, nu cunosc, repet, proiectul de lege, dar din ceea ce-mi spuneţi chiar mi se pare o aberaţie şi, cu siguranţă, îl vom ataca la Curtea Constituţională “, a susţinut premierul.

https://financialintelligence.ro/camera-se-interzice-pentru-doi-ani-instrainarea-participatiilor-statului-la-companiile-si-societatile-nationale/

În cadrul vizitei, şeful Executivului a avut întâlnire cu conducerea combinatului şi a asistat la ceremonia de semnare a mai multor memorandumuri de colaborare, unul dintre ele fiind între Liberty SA Galaţi şi Romgaz SA.

Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, determinate de efectele negative generate în plan economic de epidemia COVID-19

De la data intrării în vigoare a legii se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută, conform actului normativ. 

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021