Update articol:

Orban: Transgaz are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro

Transgaz are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro, care vizează atingerea unor obiective nu numai de interes naţional, ci şi a unor obiective care sunt în beneficiul Uniunii Europene, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban joi, după vizita la Societatea Naţională Transgaz.

“Transgaz are proiecte de investiţii în cursul acestui an în valoare de 1,1 miliarde de euro, proiecte de investiţii extrem de importante, care vizează atingerea unor obiective nu numai de interes naţional, ci şi unor obiective care sunt în beneficiul Uniunii Europene”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a salutat finalizarea unui “proiect de suflet”, gazoductul Ungheni – Chişinău, care “va permite cetăţenilor Republicii Moldova să beneficieze de gazul românesc”.

Premierul a adăugat că Transgaz are “proiecte de dezvoltare extrem de importante de investiţii în exploatare”.

“Aici am să mă refer la proiectul de extindere a reţelei prin gazoductul Podişor – Tuzla, cu o lungime de 308 kilometri, care face legătura între zăcământul de gaz pentru care există licenţă de explorare şi exploatarea pentru consorţiul Exxon OMV, un zăcământ extrem de important, deci face legătura între zăcământul de gaz de la Marea Neagră şi conducta BRUA, gazoductul BRUA. Un proiect extrem de important, care reprezintă un angajament din partea noastră că susţinem această investiţie de începere a exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, asigurând conectarea zăcămintelor de gaz într-un termen coordonat cu termenul începerii exploatării, cu, practic, reţeaua de transport europeană de gaz natural”, a mai declarat Orban.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (23/11/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (23/11/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16 - 20.11.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (23/11/2020)

Litigiu dosar nr. 7784/63/2020

AAGES S.A. (AAG) (23/11/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 16-20 noiembrie 2020