Update articol:

Ordin privind măsuri tranzitorii în vederea asigurării continuităţii sistemului de autorizare a auditorilor energetici, atestare a managerilor energetici şi autorizarea societăţilor prestatoare de servicii energetice

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
 
 
 
 
Virgil Popescu a aprobat ordinul (nr.1726/14.05.2020) privind măsuri tranzitorii în vederea asigurării continuităţii sistemului de autorizare a auditorilor energetici persoane fizice şi juridice, atestare a managerilor energetici şi autorizarea societăţilor prestatoare de servicii energetice, care asigură continuitatea activității categoriilor profesionle manageri și auditori energetici, până la apariția noului cadru organizatoric.
 
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a aprobat un Ordin care asigură continuitatea unui segment energetic deosebit de important pentru România, potrivit unui comunicat al Ministerulului Economiei.
 
Transferul de competențe între Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în absența unor norme tranzitorii pentru aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr.1/2020, a condus la un blocaj inițial în segmentul auditorilor energetici persoane fizice și juridice, managerilor energetici și al societăților prestatoare de servicii energetice, constând în imposibilitatea asigurării continuității activităților de atestare/autorizare.
Efecte similare s-au constatat cu privire la îndeplinirea obligației de raportare a operatorilor economici în vederea elaborării Raportului anual privind progresul înregistrat în îndeplinirea obiectivelor naţionale de eficienţă energetică și informarea Comisiei Europene.
 
Acest segment din energie este extrem de important, în contextul angajamentelor României față de Comisia Europeană de a respectă țintele de țară din PNIESC, eficiența energetică fiind unul dintre pilonii principali, conform Ministerului Economiei.
 
MEEMA a depus eforturi și a mobilizat resurse proprii, pentru consolidarea cadrului general al acestui segment. Astfel, pe data de 14 mai Ministrul MEEMA, Virgil Popescu a aprobat ordinul (nr.1726/14.05.2020) privind măsuri tranzitorii în vederea asigurării continuităţii sistemului de autorizare a auditorilor energetici persoane fizice şi juridice, atestare a managerilor energetici şi autorizarea societăţilor prestatoare de servicii energetice, care asigură continuitatea activității categoriilor profesionle manageri și auditori energetici, până la apariția noului cadru organizatoric.
 
De asemenea, acesta autorizează Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI) – Buşteni, instituție publică aflată în subordinea Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care împreună cu cele mai reprezentative asociații profesionale din domeniu vor asigura suportul logistic și activitatea de instruire prin cursuri de formare profesională/atestare/autorizare și prelungire a valabilității licențelor segmentelor respective, necesare pentru desfășurarea activității acestora. În acest sens, se elaborează Regulamentul de atestare tehnico-profesională a managerilor energetici, precum şi de autorizare a auditorilor energetici persoane fizice şi juridice şi autorizare a societăţilor prestatoare de servicii energetice, care urmează a fi puse în dezbatere publică începând cu 25 mai a.c.
 
MEEMA se va asigura că aceste categorii profesionale vor avea acces la o curriculă de perfecționare la standarde ridicate, în centre universitare sau regionale de pregătire, susținută de cadre didactice cu notorietate în domeniu.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (27/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BRK Dow Turbo Short 25350 (BKDOWTS95) (27/05/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 28 si 29 Mai 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/05/2020)

Modificare Convocare AGAE 12.06.2020

IAR SA Brasov (IARV) (27/05/2020)

Modificare Convocare AGAO 15.06.2020

PREBET SA AIUD (PREB) (27/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014