Update articol:

OTP Bank România: Agricultura are nevoie de finanțare, iar seceta a crescut numărul de cereri din partea fermierilor

OTP Bank România finanțează în avans subvențiile agricultorilor locali, acordând în baza unui produs unic, până la 160% din valoarea subvențiilor de suprafață și estimează pentru acest an o creștere a nevoii de finanțare pentru agricultura locală, afectată de secetă, potrivit unui comunicat de presă.

Cererea de finanțare pentru subvențiile APIA SAPS cunoaște o apreciere semnificativă comparativ cu volumul anului trecut, iar agricultorii fie caută să termine lucrări ce ar putea salva culturile, fie deja termină de însămânțat culturi de primăvară ce înlocuiesc culturile de toamnă afectate.

„Seceta din acest an a modificat nevoia de finanțare, iar creșterea numărului de cereri este evidentă. Demararea programului APIA SAPS a fost crucială și vedem că mulți fermieri, cu care lucrăm de mulți ani, au nevoie acum de mai multă susținere decât înainte. Contextul economic este deja dificil, de aceea căutăm să oferim finanțarea necesară pentru susținerea agriculturii locale prin produse precum creditul pentru dubla prefinanțare APIA SAPS, prin care fermierii pot beneficia, în avans, de maximum 160% din valoarea subvenției. Este un domeniu strategic, în care avem încredere, pe care îl susținem de ceva timp și în care investim pe termen lung”, a declarat Roxana Hidan, Director general adjunct, Divizia Retail, OTP Bank.

Prin intermediul acestei facilități, clienții care activează în domeniul agricol pot beneficia în avans de maximum 160% din subvenţiile APIA SAPS, respectiv: 80% din valoarea subvenției cuvenite în primul an de finanțare, și 80% din nivelul subvenției aferente anului următor.

Dobânda se poate achita lunar, trimestrial sau anual, în funcție de prioritățile financiare ale clientului.

Finanţările acordate în baza convenţiilor încheiate cu APIA şi Fondurile de Garantare au o structură de costuri avantajoase, stabilite încă de la momentul semnării lor.

OTP Bank oferă agricultorilor și produsul de prefinanțare simplu, prin care, pe baza adeverinței APIA, se poate finanța maximum 85% din suma cuvenită din SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsuri compensatorii.

În 2020, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a demarat cu mai mult de o lună în avans procesul de semnare al convențiilor cu băncile locale, iar în perioada stării de urgență a fost implementat un proces de lucru online rapid și sigur, prin care documentele fiecărui beneficiar sunt trimise direct către bancă.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group,  ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 15 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic aproape 19 milioane de clienți din 12 țări.

BVB | Știri BVB

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (16/08/2022)

Raport lunar (Factsheet) iulie 2022

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (16/08/2022)

Situatia detaliata a investitiilor la 30.06.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022