Update articol:
PROGRAMUL FINANCIAR DE SUSȚINERE A COMPANIILOR MARI

OTP Bank România finanțează cu 15 mil. lei compania Nutriva, cu garanție de la EximBank

OTP Bank România a acordat Fabricii de Nutreţuri Combinate Nutriva, din județul Vaslui, un credit în valoare de 15 milioane de lei, iar EximBank a emis o garanție de stat care acoperă 90% din valoarea finanțării, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari și IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019.

Fondurile acordate de OTP Bank România, cu garanție EximBank, au ca destinație acoperirea cheltuielilor aferente contractelor comerciale în derulare ale companiei, cât și a cheltuielilor generale.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva este parte a Grupului de Firme Safir, care produce carne de pa­săre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică?, un business 100% românesc început de la zero în urmă cu 30 de ani.

 „La nivel global, afacerile de familie contribuie la dezvoltarea economiei, iar acesta ne dorim să devină un trend și pentru companiile locale. Ca susținători activi ai mediului de afaceri, suntem recunoscători că putem fi parte din povestea Nutriva, o companie cu o poveste autentică, scrisă cu pasiune. Ne asumăm rolul de consilieri și susținători ai afacerilor inițiate cu suflet și rămânem parteneri financiari de încredere în susținerea unor business-uri puternice și curajoase cum este Nutriva”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

 „Suntem încântați că, împreună cu OTP Bank România, putem contribui la menținerea activă a lanțului de producție pentru un business antreprenorial românesc, prin infuzia de capital pentru activitatea curentă. Garanțiile reprezintă o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar EximBank are capacitatea de a structura, în parteneriat cu băncile comerciale, soluţii eficiente care facilitează accesul la finanţări avantajoase de care au nevoie societățile mari și IMM-urile în depășirea provocărilor pandemiei”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

 „Ne bucură și ne încurajează suportul oferit de OTP Bank și Eximbank pentru susținerea activității Grupului de firme SAFIR, prin finanțarea operațiunilor curente ale Fabricii de Nutrețuri Combinate Nutriva.

Această tranzacție reprezintă, din punctul nostru de vedere, încă o confirmare a implicării Eximbank în susținerea capitalului autohton și a determinării OTP Bank de a dezvolta parteneriate de lungă durată cu jucători importanți din industrii relevante.

Ni se dovedește, incă o dată, că, prin implicare susținută și abordare profesionistă, pot fi generate astfel de tranzacții cu valoare adăugată reală atât pentru partenerii implicați, cât și pentru întreaga economie regională, mai ales în această perioadă plină de provocări” a precizat George SAFIR, Manager General al Grupului.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva (FNC Nutriva) a fost inaugurată în 2013, în urma unei investiții care a depășit 6 mil. euro. Ulterior prin dezvoltarea activitatilor si a capacitatilor investitia a ajuns la cca 10 milioane Euro. Fabrica are un rol important în procesul integrat de producţie al Grupului de Firme Safir, întrucât permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă, şi furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii si nu numai. FNC Nutriva se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare şi include: silozuri de materii prime și materii finite, un laborator specializat pentru controlul total al cerealelor utilizate si al produselor finite, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, spații care permit o depozitare optimă și mașini proprii de transport specializat, pentru ca produsul să ajungă ușor și sigur la destinație. Capacitatea de procesare a fabricii este de 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri, dar, în egală măsură, și parteneri din afara grupului. Povestea Safir a început pe 26 septembrie 1991, în localitatea Văleni, judeţul Vaslui, ca o mică afacere de familie a lui Ghiorghi Safir, dintr-un darac și o moară. Astăzi, Grupul de Firme Safir produce în sistem integrat carne de pasare, preparate si semipreparate  din carne de pasăre, deţinând patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu, o fabrică de preparate şi semipre­parate, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ de aproape 30 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român.  Astfel, societățile comerciale pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza