Update articol:

OTP Group devine proprietarul Societe General Serbia, care de astăzi se numește OTP Bank Serbia

OTP Group a anunțat finalizarea procedurii de achiziție a Societe Generale Bank din Serbia. Banca va continua să își desfășoare activitatea sub noul nume – OTP Banka Srbija AD Beograd, în timp ce Societe Generale Osiguranje își schimbă numele în OTP Osiguranje ADO Beograd, iar Sogelease devine OTP Leasing Srbija d.o.o, potrivit unui comunicat.
Cu această tranzacție, OTP Group – care este și proprietarul Vojvodjanska Banka – își consolidează în continuare poziția pe piața din Serbia, deoarece procesul de integrare a celor două bănci va avea ca rezultat crearea instituțiilor bancare de top pe piața sârbă după mărimea activelor, numărul de sucursale și portofoliul de împrumuturi și depozite. 

„Societe Generale operează cu succes de mai bine de 40 de ani în Serbia. Este una dintre cele mai dinamice bănci bazate pe inovație și a devenit un membru foarte valoros al OTP Group. Cu această tranzacție, confirmăm nu numai angajamentul nostru pe termen lung față de piața bancară sârbă, ci și faptul că OTP Group are o bază solidă, este bine valorificat, are o lichiditate remarcabilă, iar conducerea se angajează să consolideze prezența regională” a declarat László Wolf director general adjunct al OTP Bank Ungaria și președinte al consiliului de administrație OTP banka Srbija AD Beograd, adăugând că acest eveniment este o etapă importantă în dezvoltarea grupului bancar din Serbia.
Procesul de integrare OTP banka Srbija și Vojvodjanska Banka este planificat să dureze până în 2021. Până la sfârșitul procesului de integrare, cele două bănci vor funcționa ca entități separate, iar clienții ambelor bănci pot retrage de acum înainte bani din rețeaua extinsă de peste 300 de bancomate ale ambelor bănci din Serbia, fără taxe suplimentare pentru cardurile de debit.