Update articol:

Panasonic suspendă unele transferuri de componente către Huawei pe fondul sancţiunilor SUA

Compania Panasonic din Japonia a declarat joi că a oprit livrările anumitor componente către Huawei Technologies pentru a se conforma restricțiilor din partea SUA asupra companiei chineze.

“Panasonic şi-a instruit angajații să oprească tranzacțiile cu Huawei și cele 68 de filiale aflate sub incidența interdicției din SUA”, a declarat compania într-o declarație.

Panasonic, cu sediul în Osaka, nu are un loc important de producție pentru componente în Statele Unite, dar a afirmat că interdicția se aplică mărfurilor care dețin 25% sau mai mult din tehnologiile sau materialele originare din SUA.

Compania, care produce o gamă largă de dispozitive pentru smartphone-uri, mașini și echipamente de automatizare, a refuzat să comenteze ce componente sunt supuse interdicției și unde sunt produse.

Departamentul de comerț american a blocat Huawei să cumpere mărfuri din SUA săptămâna trecută, declarând că firma a fost implicată în activități care contravin securității naționale. Statele Unite au facilitat temporar restricțiile pentru Huawei, pentru a minimiza perturbarea clienților.

 

 

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021