Update articol:

Panasonic suspendă unele transferuri de componente către Huawei pe fondul sancţiunilor SUA

Compania Panasonic din Japonia a declarat joi că a oprit livrările anumitor componente către Huawei Technologies pentru a se conforma restricțiilor din partea SUA asupra companiei chineze.

“Panasonic şi-a instruit angajații să oprească tranzacțiile cu Huawei și cele 68 de filiale aflate sub incidența interdicției din SUA”, a declarat compania într-o declarație.

Panasonic, cu sediul în Osaka, nu are un loc important de producție pentru componente în Statele Unite, dar a afirmat că interdicția se aplică mărfurilor care dețin 25% sau mai mult din tehnologiile sau materialele originare din SUA.

Compania, care produce o gamă largă de dispozitive pentru smartphone-uri, mașini și echipamente de automatizare, a refuzat să comenteze ce componente sunt supuse interdicției și unde sunt produse.

Departamentul de comerț american a blocat Huawei să cumpere mărfuri din SUA săptămâna trecută, declarând că firma a fost implicată în activități care contravin securității naționale. Statele Unite au facilitat temporar restricțiile pentru Huawei, pentru a minimiza perturbarea clienților.

 

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (19/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

ROMCAB SA (MCAB) (19/10/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2021)

Litigiu fost Director Executiv Guvernanta Corporativa

ALTUR S.A. (ALT) (18/10/2021)

Hotarare AGA E 18.10.2021