Update articol:

Pandemia este departe de a se încheia, spune renumitul epidemiolog Larry Brilliant; Varianta delta este „poate cel mai contagios virus” întâlnit vreodată

teste antigene recunoscute Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/covid-19-coronavirus-4908692/

Pandemia nu se va apropia de final prea curând – având în vedere că doar o mică parte din populația lumii a fost vaccinată împotriva Covid-19, a declarat un cunoscut epidemiolog, pentru CNBC.

Dr. Larry Brilliant, un epidemiolog care a făcut parte din echipa Organizației Mondiale a Sănătății care a ajutat la eradicarea variolei, a declarat că varianta delta este „poate cel mai contagios virus” întâlnit vreodată.

În ultimele luni, SUA, India și China, precum și alte țări din Europa, Africa și Asia s-au confruntat cu o variantă delta extrem de transmisibilă a virusului.

OMS a declarat Covid-19 o pandemie globală în martie anul trecut – după ce boala, care a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului 2019, s-a răspândit în întreaga lume.

Vestea bună este că vaccinurile – în special cele care utilizează tehnologia ARN messenger și cel de la Johnson & Johnson – se opun variantei delta, a declarat Brilliant pentru CNBC vineri.

Cu toate acestea, doar 15% din populația lumii a fost vaccinată și peste 100 de țări au inoculat mai puțin de 5% din populația lor, a remarcat Brilliant.

„Cred că suntem mai aproape de începutul decât de sfârșitul pandemiei și asta nu pentru că varianta la care ne uităm acum va dura atât de mult”, a spus Brilliant, care este acum fondatorul și CEO-ul unei companii de consultanță pentru răspuns la pandemie, Pandefense Advisory.

„Cu excepția cazului în care vaccinăm pe toată lumea din peste 200 de țări, vor exista în continuare variante noi”, a spus el, prezicând că coronavirusul va deveni în cele din urmă un „virus pentru totdeauna”, precum gripa.

Epidemiologul a spus că există o probabilitate redusă să apară o „super variantă”, iar vaccinurile să nu funcționeze împotriva acesteia.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare