Update articol:

„Pandemia este un test și lumea eșuează”; Șeful OMS avertizează că lumea intră în „primele etape ale unui nou val” de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, covid, varianta delta Tedros Adhanom Ghebreyesus

Lumea se află în stadiile incipiente ale unui nou val de infecții cu Covid-19, a declarat miercuri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNBC.

Vorbind membrilor Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros a declarat că eșecul global de vaccinare, testare și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”. Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului.

Discrepanțele vaccinului din întreaga lume maschează o „nedreptate îngrozitoare”, a adăugat el.

Tedros a spus că, cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice. „Pandemia este un test și lumea eșuează”.

El a avertizat că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui nou val de infecții și decese”. Tedros a adăugat că amenințarea globală a pandemiei va rămâne până când toate țările vor avea un control asupra bolii.

Jocurile de la Tokyo urmează să se deschidă vineri după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

Cazurile în creștere Covid-19 din Tokyo au umbrit olimpiada, care a interzis accesul tuturor spectatorilor, după ce Japonia a declarat starea de urgență.

Miercuri, Tedros a spus că jocurile olimpice reprezintă o sărbătoare a „ceva de care lumea noastră are nevoie acum, mai mult ca oricând – o sărbătoare a speranței”. Deși pandemia a amânat jocurile, nu le-a „învins”, a spus el.

Tedros a criticat discrepanțele de vaccinare dintre țările bogate și cele cu venituri mici. El a spus că 75% din toate dozele de vaccin – mai mult de 3,5 miliarde de vaccinuri – au fost administrate în doar 10 țări, în timp ce doar 1% dintre persoanele din țările mai sărace au primit cel puțin o doză.

„Vaccinurile sunt instrumente puternice și esențiale. Dar lumea nu le-a folosit bine”, a spus el, adăugând că, în loc să fie răspândite pe scară largă, vaccinurile au fost concentrate în „mâinile și brațele celor norocoși”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021