Update articol:

Papa Francisc consideră războiul din Ucraina “un abuz de putere pervers”

Papa francisc

Papa Francisc a numit vineri războiul din Ucraina “un abuz de putere pervers”, comis din interese partizane, care a condamnat la violenţă oameni nevinovaţi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif nu a numit explicit Rusia, dar a folosit cuvinte cum ar fi “agresiune armată inacceptabilă” pentru a transmite mesajul implicit împotriva Moscovei, remarcă agenţia citată.

“Această tragedie a războiului care are loc în inima Europei ne-a înmărmurit”, a spus Francisc, adăugând că puţini şi-ar fi imagine scene similare cu cele două războaie mondiale din secolul al XX-lea. “Încă o dată, omenirea este ameninţată de un abuz de putere pervers şi de interese partizane care condamnă oameni fără apărare să sufere toate formele de violenţă brutală”, a mai arătat el.

Papa a condamnat războiul într-un mesaj adresat unei conferinţe a Bisericii Catolice organizate în capitala slovacă Bratislava. Slovacia este vecină cu Ucraina şi şi-a deschis frontierele pentru refugiaţi.

Rusia afirmă că atacul împotriva Ucrainei este o “operaţiune militară specială”, al cărei obiectiv nu este să ocupe teritorii, ci să “demilitarizeze” şi să “denazifice” ţara vecină.

Francisc respinsese deja termenii respectivi, afirmând că nu poate fi vorba “doar de o operaţiune militară”, ci de un război care a dezlănţuit “râuri de sânge şi lacrimi”.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021