Update articol:

Papa Francisc: NATO ar putea fi cauzat invazia Rusiei în Ucraina, „lătrând” la ușa Rusiei – Politico

Papa Francisc Papa Francisc

Papa Francisc a spus că „lătratul” NATO la ușa Rusiei ar fi putut duce la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin – și a spus că s-a oferit să se întâlnească cu președintele rus la Moscova, scrie Politico.

Într-un interviu pentru ziarul italian Corriere della Sera, Francisc a reflectat asupra agresiunii letale a Rusiei față de vecinul său și a spus că, deși s-ar putea să nu ajungă până la a spune că prezența NATO în țările apropiate a „provocat” Moscova, aceasta „poate că a facilitat” invazia.

Francisc a condamnat, de asemenea, „brutalitatea” războiului și a comparat-o cu războiul civil din Rwanda din anii 1990, care a dus la un genocid al minorității tutsi.

„Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem orice gest posibil pentru a opri războiul”, a mai declarat Suveranul Pontif.

Sfântul Scaun a cerut de la mijlocul lunii martie o întâlnire între Francisc și Putin la Moscova, a spus Papa. „Desigur, aveam nevoie ca liderul Kremlinului să aloce o fereastră de timp. Încă nu am primit niciun răspuns și încă încercăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire în acest moment”.

În interviu, Francisc a exclus deocamdată să meargă la Kiev: „Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin”.

Francisc a spus că a anulat o întâlnire cu Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse și un susținător cheie al lui Putin, dar într-un apel telefonic a spus că l-a avertizat pe Kirill să nu „se transforme în băiatul de altar al lui Putin”.

Papa Francisc a mai spus că premierul maghiar Viktor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai, Ziua Victoriei Rusiei.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (18/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014