Update articol:

Parlament: Monica Gubernat, numită preşedinte al CNA

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea Monicăi Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

S-au înregistrat 233 de voturi ”pentru” şi 4 ”contra”.

Votul a fost secret cu buletine.

Parlamentarii USR şi cei neafiliaţi aparţinând partidului Forţa Dreptei şi REPER nu au participat la vot, potrivit Agerpres.

Gubernat a fost propusă pentru această funcţie de CNA în şedinţa din 19 ianuarie 2023.

Maria Monica Gubernat a fost numită de Parlament membru al CNA în data de 14 noiembrie 2018, pentru un mandat de 6 ani, începând cu data de 20 decembrie 2018.

Monica Gubernat, absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002).

 A facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).

 A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.