Update articol:
Euroscepticismul ia amploare în Europa (video)

Partidul Libertăţii din Austria aderă la alianţa eurosceptică lansată de vicepremierul italian Matteo Salvini

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, şi cu alte formaţiuni de extremă dreapta, a anunţat luni, la Milano, liderul AfD Joerg Meuthen. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, şi cu alte formaţiuni de extremă dreapta, a anunţat luni, la Milano, liderul AfD Joerg Meuthen.

Formaţiunea naţionalistă Partidul Libertăţii (FPOe), care guvernează în Austria  alături de conservatorii din Partidul Popular Austriac (OeVP), a anunţat, ieri,  adeziunea sa la alianţa partidelor eurosceptice lansată luni de liderul Ligii din Italia, vicepremierul Matteo Salvini.

 

”Eurodeputaţii din FPOe se vor alătura, cu plăcere, desigur, alianţei reformiste prezentate de Matteo Salvini la Milano”, a anunţat pe Twitter Harald Vilimsky, care este primul pe lista FPOe la alegerile pentru Parlamentul European.

AfD, Liga şi alte partide extremiste au anunţat formarea un grup de eurosceptici  în Parlamentul European

Conferenza Verso l'Europa del Buonsenso

Vi ripropongo la Conferenza internazionale “Verso l’Europa del Buonsenso!”#europadelbuonsensoMilano – Conferenza internazionale:- Matteo Salvini (Lega – ENF)- Jörg Meuthen (Alternative für Deutschland – EFDD)- Olli Kotro (The Finns Party – ECR)- Anders Vistisen (Dansk Folkeparti – ECR)

Publicată de Matteo Salvini pe Luni, 8 aprilie 2019

 

 

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) va forma un nou grup în Parlamentul European împreună cu Liga, condusă de vicepremierul italian Matteo Salvini, şi cu alte formaţiuni de extremă dreapta, a anunţat luni, la Milano, liderul AfD Joerg Meuthen, transmite Agerpres. 

Noul grup parlamentar se va intitula Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor (EAPN) – a declarat Joerg Meuthen, într-o conferinţă de presă la Milano, alături de Matteo Salvini. Salvini a afirmat că ”obiectivul este să devenim primul grup european, cel mai numeros”. ”Avem obiectivul de a câştiga şi de a schimba Europa”. El a anunţat că un eveniment de amploare mai mare, unde vor fi prezente şi alte partide aliate din Europa, va avea loc pe 18 aprilie la Milano.

”Astăzi, la această masă nu se află nostalgici extremişti, singurii nostalgici se află astăzi la Bruxelles”, a mai spus şeful Ligii, la conferinţa “Spre o Europă a bunului-simţ”, la care au mai fost prezenţi Olli Kotro, liderul partidului Finlandezii, şi Anders Vistisen, de la Partidul Danez al Poporului.

La rândul său, Olli Kotro a spus că aceasta este o ”invitaţie deschisă” pentru toate partidele eurosceptice – care în prezent se regăsesc în trei grupuri europarlamentare diferite.

Lorenzo Fontana, ministru şi membru al partidului Liga, a declarat pentru cotidianul italian La Stampa că se aşteaptă ca euroscepticii să obţină între 120 şi 140 de locuri în Parlamentul European, dintr-un total de 751 sau 705 (numărul depinde de participarea sau nu a Marii Britanii la alegerile europarlamentare).

La conferinţa de la Milano nu a participat partidul Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, dar aceasta a confirmat că va coopera cu Liga. În prezent, europarlamentarii acestor trei partide fac parte din acelaşi grup europarlamentar – Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF), ce are 37 de membri.

Alte partide populiste absente de la evenimentul din Milano au refuzat până în prezent o alianţă oficială cu Liga. Acestea includ partidul ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban, şi Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare în Polonia. 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (04/08/2021)

Hotararea AGOA 04.08.2021

PREBET SA AIUD (PREB) (04/08/2021)

Modificare calendar financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (04/08/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 11.08.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021