Update articol:

Parviz Shahbazov, Ministrul Energiei, Azerbaidjan, la RIGC: Avem cel puţin 10 ţări în Europa care au cerut gazul din Azerbaidjan, dar avem un parteneriat strategic cu România şi facem tot ce putem

Avem cel puţin 10 ţări în Europa care au cerut gazul din Azerbaidjan, dar avem un parteneriat strategic cu România şi facem tot ce putem, a declarat Parviz Shahbazov, Ministrul Energiei, Azerbaidjan, la RIGC.

Referitor la livrările de gaze pentru România, Parviz Shahbazov a spus: “Discutăm cu partenerii români. Încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, dar toata lumea trebuie să înţeleaga că, pentru a rezolva o astfel de problemă, ai nevoie de timp. Sunt anumite probleme de tranzit de rezolvat, organizatorice, de transport, suntem în procesul de negociere. Avem cel puţin 10 ţări în Europa care au cerut gazul din Azerbaidjan, dar avem un parteneriat strategic cu România şi facem tot ce putem”.

Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan, la RIGC: Anul acesta vom furniza gaze naturale cu 40% mai mult în Europa; discutăm serios cu toți partenerii noștri, inclusiv CE, despre extinderea Coridorului Sudic de Gaze

 

Potrivit lui Parviz Shahbazov, anul acesta, Azerbaidjan va furniza în Europa gaze naturale cu 40% mai mult, ajungând la aproape 12,5 miliarde metri cubi: “Vrem să dublăm în următorii cinci ani aprovizionarea cu gaze naturale din Azerbaidjan către Europa.

Pe termen lung, am descoperit că Azerbaidjanul, ca parte din zona Mării Caspice, are un potențial mare eolian, de 170 GW, dintre care 75 GW se află în zona apelor de mică adâncime. Am început discuții pe această tema și câteva proiecte cu diferite companii din Azerbaidjan. În prezent discutăm cu România, Georgia și Ungaria despre modalități de transport al acestuia către piață europeană”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii