Update articol:

“Paşaport de Export”: Proiect derulat de CNIPMMR pentru îmbunătăţirea competenţelor de export a 400 de angajaţi din IMM-uri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează, începând din februarie 2020 şi până în august 2021, proiectul “Paşaport de Export”, în vederea îmbunătăţirii competenţelor necesare derulării activităţilor de export a 400 de angajaţi din IMM-uri, bugetul total al proiectului fiind de un milion de euro.

“Noi considerăm că digitalizarea şi exportul merg împreună, fiind concepte care se susţin reciproc. Cred că trebuie să susţinem activitatea de export în zonele în care ea nu este atât de intensă. Dacă vorbim de Bucureşti activitatea este mai intensă a IMM-urilor din această regiune, dar trebuie să ne ducem către regiuni mai puţin dezvoltate, cum este regiunea Nord-Est, regiunea Nord-Vest, Sud-Muntenia, tot ce se întâmplă în jurul Bucureştiului, pornind de la la Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Călăraşi sau regiunea de vest a ţării”, a spus Sterică Fudulea, membru în Consiliul IMM-urilor.

Proiectul “Paşaport de Export” este finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 şi se va desfăşura în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud şi Vest.

Potrivit lui Dan Oros – Romania Head of Marketing Google, în România undeva la 2% din IMM-uri exportă în acest moment, un procent extrem de mic în condiţiile în care exportul este oportunitatea ţării de a accelera dezvoltarea economică.

“Exportul a devenit o oportunitate şi pentru noi la Google. Anul trecut am lansat Market Finder care este un instrument gratuit ce poate fi folosit de orice companie care doreşte să exporte, să înţeleagă mai bine cum poate să exporte. Suntem bucuroşi să ne alăturăm acestei iniţiative. Foarte specific, vom colabora împreună la cursuri, la programe educaţionale pentru exportatori precum şi la dezvoltarea unui ghid pentru exportatori. Sunt trei direcţii mai mari unde putem să contribuim mai mult. În primul rând să ajutăm companiile să aleagă ţările potrivite unde să exporte pe baza datelor, în funcţie de căutările din ţările respective, în funcţie de ce produc şi de alţi indicatori pe care îi putem pune la dispoziţie. În al doilea rând, cu procesul de export propriu-zis, partea de logistică, de plăţi, partea legată de angajare a anumitor colaboratori din ţările respective. Noi punem la dispoziţie studii de caz din toate aceste ţări şi nu în ultimul cu partea de marketing. Odată ce ai decis să exporţi este important cum să ajungi la clienţi în ţările respective”, a precizat Oros.

În urma implementării proiectului, cel puţin 400 de angajaţi vor dobândi competenţe suplimentare cu privire la activităţi de internaţionalizare/export şi cel puţin 40 de IMM-uri vor fi ajutate să introducă programe de învăţare la locul de muncă pentru angajaţii proprii.

Potrivit CNIPMMR, în cadrul proiectului va fi elaborat “Ghidului Exportatorului”, care va crea premisele pentru creşterea competitivităţii prin inovare pe termen mediu şi lung. Acest ghid va fi un instrument care va descrie parcursul optim de urmat de o întreprindere pe termen lung pentru maxim de competitivitate în activităţile de export şi va permite celor 40 de întreprinderi care îl vor implementa să îşi poată instrui personalul actual şi viitor în vederea eficientizării la maximum a activităţilor de export.

“Un plus major pe care îl aduce proiectul este reprezentat de colaborarea cu Google care, prin instrumentele puse la dispoziţie va contribui la digitalizarea activităţilor de internaţionalizare ale firmelor: atât în cadrul cursurilor cât şi în Ghidul Exportatorului vor fi prezentate instrumentele digitale existente şi necesar a fi folosite de firme în vederea creşterii competitivităţii pe pieţele externe”, arată Consiliul pentru IMM-uri. 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera