Update articol:
Patria Bank semnează un nou acord de parteneriat cu APIA pentru campania din 2019

Patria Bank a acordat credite APIA de aproape 75 de milioane de lei în ultimii doi

Patria Bank a semnat un nou acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2019 (Schema de plată unică pe suprafața – SAPS și Măsuri delegate din Programul Național de dezvoltare rurală-PNDR), prin care oferă finanțare pentru muncile agricole. Prin acest parteneriat, Patria Bank oferă lucrătorilor agricoli posibilitatea de a obține în avans până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA, potrivit unui comunicat.

 În ultimii doi ani, finanțarea APIA oferita de Patri Bank arată o creștere considerabilă: aproximativ 70% creștere a numărului de dosare în 2018 față de 2017, cu un volum total de aproape 75 de milioane lei în 2017 și 2018.

“Folosite pentru finanțarea activității curente, finanțările APIA oferite de Patria Bank în 2018 au fost acordate oricărui tip de agricultor, atât societăților cu răspundere limitată (37%), întreprinderilor individuale (26%) cât și producătorilor agricoli individuali (20%). Finanțăm atât firme mari, cât și agricultori de talie mică, dar în special pe cei cu suprafețe cuprinse între 50 – 1500 de hectare. Mai mici sau mai mari, acești agricultori ne oferă însă hrana de toate zilele. Noi ne bucurăm că îi putem ajuta și mergem în întâmpinarea lor ori de câte ori avem ocazia. Sunt oameni foarte muncitori care de dimineață până seara sunt pe câmp și au nevoie de rapiditate și flexibilitate în acordarea creditelor. Am învățat asta de la ei și mergem acolo unde sunt în fiecare zi – la ferme, pe câmp, acasă.”, spune Bogdan Alexandrescu, Manager Departament Agro, Patria Bank.

Patria Bank are o divizie dedicată și specializată Agro. Producătorii agricoli își pot găsi sprijin financiar prin soluțiile specifice de finanțare Agro puse la dispoziție de Patria Bank: credite pentru capital de lucru cu rambursare sezonieră, credite pentru investiții și pentru achiziție de terenuri agricole și credite pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene sau depozite în RON cu termene flexibile pentru ca agricultorii să poată obține venituri maxime din disponibilitățile temporare.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza