Update articol:

Patria Credit: Un nou produs de finanţare până la 120.000 de lei, în sprijinul afacerilor rurale mici

Patria Credit lansează un nou produs de finanţare, fără garanţii reale, până la 120.000 de lei, venind astfel în sprijinul afacerilor rurale mici şi foarte mici indiferent de obiectul de activitate (agro sau non-agro).

“Patria Credit anunţă semnarea unui acord prin care beneficiază de suportul Uniunii Europene şi al Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS) în vederea facilitării accesului clienţilor săi la posibilitatea obţinerii unei finanţări de până în 120.000 lei, fără avans şi fără garanţii, prin intermediul Programului pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inovare Socială (Employment and Social Innovation – EaSI). Noua iniţiativă vine în ajutorul micilor întreprinzători din zonele rurale cu activităţi derulate în domeniul agricol sau non-agricol, indiferent de forma de organizare stabilită (de exemplu: producători agricoli, PFA, II, IF, SRL etc.)”, potrivit unui comunicat al băncii, citat de Agerpres.

Noul produs se va numi ‘Credit fără garanţii EaSI de la Patria Credit’ şi va facilita accesul la microfinanţare pentru producătorii agricoli şi afacerile mici. Prin acest nou produs pot fi finanţate activitatea curentă (de exemplu achiziţia de mărfuri, materii prime sau salarii etc.), investiţii (de exemplu achiziţii de echipamente, utilaje, mijloace de transport şi chiar achiziţii sau îmbunătăţiri imobiliare) sau proiecte cu destinaţie mixtă (capital de lucru şi investiţii).

Beneficiul acestui produs este reprezentat, în principal, de lipsa garanţiilor solicitate în mod obişnuit pentru acoperirea sumei împrumutate, aceasta fiind acoperită în premieră în proporţie de 90% de garanţia europeană ca formă de sprijin în pandemia COVID până în aprilie 2021, ulterior aceasta revenind la 80% din valoarea finanţată.

“Garanţia europeană ne permite să mărim limita maximă a finanţărilor acordate, până la 120.000 de lei, şi să susţinem în continuare dezvoltarea producătorilor agricoli şi micilor afaceri din mediul rural. Totodată, noua facilitate creşte numărul celor care pot primi finanţare chiar dacă nu dispun de garanţii suficiente, situaţie des întâlnită în mediul rural. Este un nou proiect dezvoltat cu FEI, partener strategic al Patria Credit, şi ne bucurăm de încrederea acordată în sprijinirea micilor antreprenori români şi dezvoltarea comunităţilor rurale. Mai mult, noul acord susţine demersul comun al Patria Credit şi FEI de a oferi acces la finanţare segmentelor vulnerabile şi de a contribui astfel la creşterea gradului de incluziune financiară, economică şi socială”, a declarat directorul general al Patria Credit, Raluca Andreica.

Patria Credit este unul dintre cei mai importanţi şi dinamici finanţatori ai producătorilor agricoli din România, cu peste 15 ani de experienţă şi expertiză puse în slujba dezvoltării comunităţilor rurale. În prima jumătate a anului 2020, Patria Credit a continuat trendul ascendent de creştere, înregistrând un profit de 2,6 milioane de lei în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, rămânând alături de antreprenori indiferent de vremuri şi provocările aduse anul acesta de criza sanitară generată de Covid-19.

De asemenea, în contextul general de COVID-19, Patria Credit a continuat să fie alături de producătorii agricoli şi micile afaceri cu produse noi, cum ar fi creditul tomatina, şi fluxuri simplificate digitale – plata ratelor cu cardul in site şi flux de creditare iniţiat în online, facilitând accesul rapid la finanţare în condiţii de siguranţă şi atenţie maxime pentru fermieri şi micile afaceri.

Patria Credit IFN SA este o instituţie financiară nebancară (IFN) specializată în finanţarea agricultorilor şi a microîntreprinderilor, în special din mediul rural. Patria Credit IFN SA este membră a Grupului Patria Bank, grup deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi Patria Asset Management.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022