Update articol:

Pavel Avrămoiu, administratorul special al World Trade Center, pus sub control judiciar

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Pavel Avrămoiu, administratorul special al World Trade Center, a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile, de Judecătoria Sectorului 1, potrivit datelor de pe portalul instantelor.

Administratorul special al World Trade Center, societate aflata în insolvenţă a fost reţinut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos bunuri şi bani din patrimoniul firmei. Procurorii au propus instanței arestul pentru 30 de zile, însă propunerea a fost respinsă.
Instanța a decis: “În baza art. 219 alin. 7 din C.proc.pen. respinge propunerea de arestare la domiciliu a inculpatului AVRĂMOIU PAVEL, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. În baza art. 219 alin. 9 din C.procedură penală raportat la art. 211 alin. 1 din C.proc.pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul AVRĂMOIU PAVEL, …, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 28 decembrie 2021 la data de 25.02.2022, inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C.proc.pen. impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de Poliţie în raza căruia domiciliază în fapt inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În baza art. 215 alin. (2) C.proc.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească raza teritorială a Municipiului Bucureşti şi Ilfov decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară sau instanţa de judecată; b) să nu se apropie de martorii Văcăraşu Florian, Georgescu Dana, Popescu Irina, Lemnaru Alexandra, Moloca George, Nicolae Nachi, Moscu Irinel, Stoian Florin, şi persoana vătămată şi nici să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu aceştia. c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 al. 4 C.p.p. desemnează secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul în fapt inculpatul Avrămoiu Pavel cu supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar. În temeiul art. 227 alin. 1 din C.procedură penală dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28 decembrie 2021, ora 18:15″.
Potrivit Parchetului, citat de Stiripesurse.ro, “in perioada septembrie 2019 – noiembrie 2021, inculpatul, în calitate de administrator special, respectiv director executiv al S.C. WTCB S.A., societate aflată în insolvenţă, cu atribuţii de administrare a patrimoniului societăţii, având totodată în gestiune mai multe bunuri, şi-a însuşit bunuri în valoare totală de 103.395 lei, în modalitatea achiziţionării acestora în numele şi din bugetul societăţii, iar în perioada aprilie – septembrie 2021, şi-a însuşit suma totală de 416.045 lei, în modalitatea ridicării banilor din casierie cu titlu de avans/avans spre decontare, justificând ulterior sumele respective prin emiterea unor decizii de acordare a unor prime băneşti lipsite de temei. În intervalul 11.03.2021 – 09.11.2021, a falsificat un înscris, în modalitatea alterării conţinutului acestuia, iar în intervalul 19.11.2021 – 03.12.2021 a falsificat un alt înscris în modalitatea antedatării acestuia”.
Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022