Update articol:

PCF Investment Banking încheie o nouă tranzacție de tip private debt de 8,5 milioane de euro

Marcos Provit, unul dintre cei mai mari jucători regionali din segmentul farmaceutic din România anunță emiterea de obligațiuni corporative în valoare de 8,5 milioane de euro, prin plasament privat. Obligațiunile au fost subscrise integral de către CVI, iar tranzacția a fost consiliată de către PCF Investment Banking, potrivit unui comunicat.

Jucătorul pharma a închis recent tranzacția de emitere de obligațiuni corporative prin plasament privat, subscrise integral de către liderul regional pe piața de private debt pentru IMM-uri în Polonia, dar și în Europa Centrală și de Est, CVI. Tranzacția are ca scop dezvoltarea strategică a companiei, atât organic,  cât și prin achiziții strategice.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al Marcos Provit în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției, fiind o premieră pe zona de tranzacții de private debt după perioada pandemică.

Suntem încântați să încheiem această tranzacție de succes care va ajuta compania să-și continue dezvoltarea. Având CVI ca partener financiar, ne permitem să ne ducem mai departe planurile de expansiune. Compatibilitatea dintre compania noastră și compania de investiții CVI a fost una deplină și ne bucurăm că avem un partener care ne împărtășește viziunile și valorile. Tot acest proces a fost derulat și gestionat de către echipa PCF Investment Banking, consilierul nostru financiar pe termen lung. PCF a confirmat încă o dată că este un lider al industriei și un consultant de încredere, găsind întotdeauna soluțiile potrivite pentru nevoile noastre financiare în creștere. Mulțumiri speciale și consilierilor noștri juridici de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) în structurarerea și rezolvarea tuturor aspectelor legale ale acestei tranzacții,” a declarat Marius Neagu, fondator și CEO Marcos Provit.

Marcos Provit este o companie foarte ambițioasă, cu un plan de creștere clar definit pe care suntem bucuroși să îl susținem. Piața farmaceutică din România intră într-o etapă de progresie și Marcos Provit, cu o finanțare de achiziții asigurată, va fi cu siguranță unul dintre jucătorii principali din acest proces. Echipa de management a companiei a consolidat încrederea în viziunea de dezvoltare și din acest motiv suntem siguri că vom vedea o creștere semnificativă a Marcos Provit în lunile și anii următori. România este o țară de interes deosebit pentru CVI datorită potențialului său ridicat în zona de finanțare non-bancară (finanțare privată). Odată cu finalizarea acestei tranzacții suntem deschiși să colaborăm cu alte companii românești pentru a le susține planurile de creștere,”a declarat Marcin Leja, Partener CVI.

Suntem bucuroși că am avut oportunitatea să consiliem Marcos Provit în această tranzacție unică ce îmbina agilitatea companiei cu flexibilitatea unei facilități de finanțare personalizate. Tranzacția are scopul de a sprijini planurile de dezvoltare ale companiei printr-o finanțare integrală a planurilor de achiziții, prin intermediul unei facilități care permite o debursare rapidă a fondurilor pentru orice oprtunități investiționale. Suntem încântați să vedem că interesul companiilor locale pentru produsele de finanțare netradiționale este în creștere, ceea ce este un semn clar că piața se maturizează,” a declarat Mihai Murgu, Partener PCF Investment Banking.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consilier juridic pentru Marcos Provit, în timp ce Wolf Theiss a asistat CVI în structurarea, negocierea și executarea documentației aferente emisunii de obligațiuni.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (17/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF - (vers. limba engleza)

Erste Group Bank AG (EBS) (17/05/2022)

Notificare - detineri > 5%