Update articol:

Percheziții de amploare la Curtea Supremă din Ucraina – vizat este președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) și Procuratura Specializată Anticorupție (SAP) din Ucraina au anunțat aseară  percheziții de amploare la Curtea Supremă din Ucraina.

“NABU şi SAP au demascat corupția masivă de la Curtea Supremă. Schema a implicat obţinerea unui avantaj necuvenit de către conducere și judecătorii instanței. Acțiuni urgente de anchetă sunt în curs”, au scris organismele anticorupție pe Twitter.

Conform presei ucrainene, vizat este președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, care ar fi primit o mită de 3 milioane de dolari.

“În legătură cu evenimentele care au loc în jurul președintelui Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, o reuniune extraordinară a Plenului Curții Supreme va avea loc la 16 mai 2023”, a anunțat instanța pe Facebook.

Presa ucraineană a relatat că Kniaziev a fost prins primind mită în valoare de 3 milioane de dolari (2,76 milioane de euro) și că alți judecători ai organismului judiciar suprem au fost percheziționați.

Kniaziev a fost instalat în funcția de președinte al Curții Supreme în octombrie 2021.

Pe 16 mai, la ora 12.00, va avea loc un briefing al şefilor NABU și SAP cu privire la schema expusă de obținere a foloaselor ilegale de către conducerea și judecătorii Curții Supreme.

 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out