Update articol:

Perii de toaletă, preşuri, umeraşe, mese şi scaune ale membrilor Consiliului de Administraţie Signa, scoase la licitaţie, după colapsul gigantului imobiliar austriac

  • Vânzarea include scaune de birou, lămpi, umerase și covorașe cu emblema Signa. Există chiar și un set de toaletă din patru piese, de culoarea bronzului, cu două suporturi pentru hârtie igienică, o perie de toaletă și coș de gunoi.

 

Multe obiecte, de la mesele şi scaunele din piele ale membrilor Consiliului de Administraţie al grupului imobiliar austriac Signa şi până la periile de toaletă de la birourile companiei, au fost scoase la licitaţie într-un moment în care investitorii vor încerca să recupereze o parte din miliardele pierdute în urma colapsului companiei, transmite Reuters.

Procedura de vânzare în regim accelerat, care a demarat vineri în regim online şi este supervizată de un oficial desemnat de tribunalul care se ocupă insolvenţa Signa, scoate la lumină o prăbuşire dramatică a unei companii care odată deţinea în portofoliul său inclusiv celebra clădire Chrysler din New York.

Însă valoarea bunurilor scoase la vânzare, inclusiv lămpi, preşuri de la intrare, umeraşe şi papetărie cu sigla Signa, nu reprezintă decât o foarte mică parte din miliardele de euro pe care dezvoltatorul imobiliar le datorează creditorilor.

Bănci, companii de asigurări, fonduri de pensii şi alţi investitori îşi “ling acum rănile”, după ce Signa, un grup înfiinţat de Rene Benko şi care regrupează aproximativ 1.000 de companii, a depus anul trecut cererea de intrare în insolvenţă, cu datorii de aproximativ cinci miliarde de euro.

“Peste 460 de obiecte vor fi vândute la primele trei runde de licitaţii, oferind o idee despre centrul de putere al lui Rene Benko”, susţine casa de licitaţii Aurena.

Printre cele mai preţioase obiecte scoase la licitaţie se numără o masă de conferinţe cu o lungime de opt metri, pentru 20 de persoane, care în prezent este evaluată la 3.400 de euro.

Ofertele online vor fi acceptate până la data de 19 ianuarie, iar câştigătorii se pot aştepta să intre în posesia suvenirurilor de la fostul cartier general al Signa în luna martie.

Un purtător de cuvânt al Aurena a spus că interesul a fost puternic, în timp ce Signa nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Signa, imperiul imobiliar şi de retail în valoare de 27 miliarde de euro al lui Rene Benko, a solicitat intrarea în insolvenţă la finalul lunii noiembrie, după ce încercările de ultim moment de a obţine finanţare de urgenţă au eşuat, devenind astfel unul dintre cele mai mari dezastre imobiliare de la criza financiară globală, transmit Reuters şi Bloomberg.

Signa a solicitat intrarea în insolvenţă, o lovitură pentru sectorul imobiliar din Europa – unul dintre cele mai mari dezastre imobiliare de la criza financiară globală

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni