Update articol:

Peskov: Delegația rusă a sosit în Belarus pentru discuții cu ucrainenii – TASS; Volodimir Zelenski a respins duminică oferta rusă de negocieri în Belarus

Dimitri Peskov Dimitri Peskov/ Sursa foto: russiancouncil.ru
  • Delegația rusă este pregătită să înceapă discuțiile cu Ucraina la Gomel, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică oferta rusă de negocieri în Belarus

Delegația Rusiei a sosit în Belarus pentru discuții cu partea ucraineană, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„În conformitate cu acordul, delegația rusă formată din reprezentanți ai Ministerului de Externe, ai Ministerului Apărării și ai altor agenții, inclusiv ai administrației prezidențiale, a sosit în Belarus pentru discuții cu ucrainenii”, a spus Peskov.

„Vom fi gata să începem aceste discuții la Gomel”, a declarat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică oferta rusă de negocieri în Belarus, afirmând că Minskul a fost complice la invazia rusă. Președintele ucrainean s-a declarat deschis pentru negocieri în alte locații, scrie Reuters.  Zelenski  a spus că discuțiile ar putea avea loc în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Ministerul de Externe din Belarus a confirmat sosirea delegației ruse la Gomel pentru discuții cu Ucraina, menționând că Minsk a făcut aranjamentele necesare.

“Da, confirmăm această informație. Partea belarusă a pregătit deja tot ceea ce este necesar pentru discuții, asigură în totalitate soluționarea tuturor problemelor de protocol, logistică și alte probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus, Anatoly Glaz.

Rusia și-a lansat operațiunea militară specială spunând că vizează demilitarizarea și denazificarea Ucrainei pe 24 februarie. Vineri, mișcarea trupelor a fost suspendată pe fondul așteptării unor posibile discuții cu Kiev, dar a fost reluată sâmbătă, deoarece Ucraina a refuzat să participe.

Anterior, biroul președintelui ucrainean Vladimir Zelensky a declarat că ar putea discuta despre statutul neutru al Ucrainei, precum și despre pachetul de garanții pentru securitatea acesteia.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a anunțat pe 26 februarie că Minsk este pregătit să ofere un loc pentru desfășurarea negocierilor. Sâmbătă târziu, Zelensky a declarat că propunerea de a organiza discuții a fost înaintată de președinții Turciei și Azerbaidjanului, Recep Tayyip Erdogan și Ilham Aliyev.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)