Update articol:

Péter Sztáray, Secretar de Stat, Ungaria, la RIGC: Nu putem să ne distrugem economiile doar de dragul de a sancționa Rusia

Ne confruntăm cu o criză care va afecta tot, inclusiv furnizorii, și în astfel de momente e important să cooperăm unii cu ceilalți mai mult ca în vremuri de pace, a declarat Péter Sztáray, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului, Ungaria, la RIGC. 

Acesta a spus: “Ungaria se află într- o poziție specială pentru că suntem una dintre țările cele mai expuse transferurilor de gaze și petrol din Rusia și gestionăm procesul de diversificare, vrem să asigurăm o diversificare.

Am construit interconector cu șase dintre cele șapte țări vecine. Însă încă avem lacune în ceea ce privește infrastructura. Și încă mai trebuie luate anumite decizii de investiții în afara Ungariei. Încă mai avem ceva timp până vom reuși cu adevărat să diversificăm sursele de aprovizionare.

Până atunci trebuie să fim precauți în ceea ce privește sancțiunile suplimentare, pentru că nu putem să ne distrugem economiile doar de dragul de a sancționa Rusia. Este nevoie de o cooperare foarte bună cu țările interesate – Turcia, Azerbaidjan, Georgia și celelalte țări din jurul Ungariei.

Cred că există și vești bune. De exemplu interconectorul Grecia- Bulgaria este un punct de cotitură. De asemenea, interconectorul Polonia-Slovacia, despre care nu vorbim așa de mult, este foarte important.

Vedem că Azerbaijanul va crește volumul furnizat către Europa.

Solidaritatea există, însă trebuie să rămânem raționali, realiști. Putem să diversificăm și cu această cooperare strânsă chiar vom reuși să obținem diversificarea”.

 

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)