Update articol:

Peter Thiel îl numește pe Warren Buffett „bunic sociopat din Omaha” și „inamicul numărul unu” al bitcoinului

  • La o conferință de bitcoin din Miami, investitorul de risc Peter Thiel a prezentat critici la adresa liderilor de opinie financiară despre care spune că încearcă să oprească criptomoneda.

  • Thiel l-a numit pe Warren Buffett „bunic sociopat din Omaha”.

 

La o conferință pe bitcoin de joi de la Miami, miliardarul Peter Thiel, investitor de risc, a spus că Warren Buffett se află în fruntea „listei inamicilor” care încearcă să oprească criptomoneda.

„Inamicul numărul unu”, a spus Thiel unei mulțimi de oameni, este „bunicul sociopat din Omaha”. Berkshire Hathaway al lui Buffett are sediul în Omaha.

Thiel, care până în 2018 a strâns bitcoin în valoare de sute de milioane de dolari prin intermediul companiei de risc Founders Fund, i-a nominalizat și pe CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, și pe CEO-ul BlackRock, Larry Fink. Thiel a prezentat imagini ale celor doi directori financiari și comentariile lor despre bitcoin.

Toate imaginile conțineau cuvântul „gerontocrație”. Despre Dimon, Thiel a spus că opiniile sale fac parte din „prejudecata bancherului din New York”.

Thiel a ridicat o fotografie cu cuvintele „otravă de șobolan” pe ea, referindu-se la momentul în care CEO-ul Berkshire a respins bitcoin folosind această expresie. Un alt citat din Buffett spunea: „Nu dețin niciunul și nu voi avea niciodată”. La începutul acestui an, Berkshire a investit 1 miliard de dolari în Nubank din Brazilia, o bancă online populară printre investitorii cripto.

Tirada de la Miami este cel mai recent și mai îndrăzneț atac public al lui Thiel asupra oamenilor pe care îi vede ca fiind în calea progresului bitcoin.

„Aşa trebuie să luptăm pentru ca bitcoinul să ajungă de 10x sau 100x de aici”, a spus Thiel.

El a adăugat că acești investitori promovează blockchain-ul, tehnologia care stă la baza criptomonedei, dar simt nevoia să elimine bitcoinul și legitimitatea acestuia.

„Când aleg să nu consacre bitcoin, aceasta este o alegere profund politică”, a spus Thiel, un susținător proeminent al politicienilor republicani, în special fostul președinte Donald Trump. Buffett, a spus Thiel, investește într-o „listă de companii trezite”.

La un moment dat, Thiel a prezentat o fotografie plină de culoare cu Miami lângă cuvântul „tineret”. „Trebuie să spunem, știi, că trebuie să ai la bord asta”, a spus el.

Un reprezentant al Berkshire Hathaway nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu, iar un purtător de cuvânt al JPMorgan a refuzat să comenteze această poveste.

Un purtător de cuvânt al BlackRock a indicat CNBC comentariile făcute de Fink în scrisoarea sa către acționari luna trecută. El a scris că invazia Ucrainei de către Rusia ar putea accelera adoptarea monedelor digitale și a spus că „un sistem global de plată digitală, conceput atent, poate îmbunătăți soluționarea tranzacțiilor internaționale, reducând în același timp riscul de spălare a banilor și corupție”.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING