Update articol:
FORUMUL ENERGIEI ONLINE

Petre Stroe, MET Romania Energy: Piața se va reașeza, cel puțin la nivelul furnizorilor, și este clar că nu vor rezista decât cei puternici (VIDEO)

Principala preocupare pentru furnizori, atât de energie electrică, cât și de gaze naturale, este asigurarea finanțării măsurilor care se îndreaptă în ajutorul consumatorului, a spus Petre Stroe, Director General al MET Romania Energy, la a doua ediție a Forumului Energiei Online organizat de Financial Intelligence, pe 10 iunie 2020.

El a adăugat: “În acest moment, ne confruntăm cu o scădere de consum, ceea ce înseamnă că, pentru un furnizor serios, energia și gazele pentru contractele pe termen de un an au fost achiziționate la prețurile de dinaintea crizei. Asta face ca, acum, ele să să fie vândute la jumătate de preț, din cauza subconsumului, în special energia electrică. Coroborat cu faptul că depozitele sunt pline, pentru că toata lumea a vrut să preîntâmpine o criză a gazelor naturale anul trecut, rezultă o încărcare financiară pe care sper că toți furnizorii o vor putea suporta, deși mă îndoiesc. Acest lucru va avea un posbil impact asupra pieței. Noi ne putem gândi la viitor, dar toate ideile și strategiile ce urmează a fi implementate trebuie să se bazeze pe o piață competitivă.

Este clar că piața se va reașeza, cel puțin la nivelul furnizorilor și este clar că nu vor rezista decât cei puternici.”

Potrivit domnului Stroe, încă un element cu impact negativ este că există și furnizori care rămân decoperiți și care fac achiziții în timpul derulării contractelor: “Acești furnizori evident că pot oferi prețurile de acum, consumatorii evident că vor încerca să închidă contractele semnate înaintea crizei, energia achiziționată se va duce în piață, astfel se va crea un lanț care e posibil să afecteze și producătorii.

Furnizorii trebuie să gestioneze aceste probleme, care în următoarele luni pot să aducă reașezarea semnificativă a pieței.”

Forumul Energiei Online by Financial Intelligence

Forumul Energiei Online by Financial Intelligence

Publicată de Financial Intelligence pe Miercuri, 10 iunie 2020

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii