Update articol:

Petrolul american scade pentru scurt timp sub 100 de dolari, după ce Rusia spune că va „reduce drastic” atacul asupra Kievului – CNN

Sursa Pixabay

Prețurile petrolului au scăzut brusc marți, după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei, potrivit CNN.

Cele mai recente evoluții au atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au determinat creșterea vertiginoasă a prețurilor petrolului la începutul acestei luni.

Petrolul american a scăzut cu până la 7%, până la un minim de 98,44 dolari barilul marți dimineață. Ţiţeiul Brent, preţul de referință mondial, a scăzut până la 104,84 dolari pe baril, o scădere de aproape 7%.

Cu toate acestea, ambele contracte petroliere și-au redus ulterior pierderile, reflectând incertitudinea cu privire la următorii pași în războiul din Ucraina. Prețurile petrolului din SUA au scăzut cu 2,9% la 102,88 dolari barilul în tranzacțiile recente.

În urma discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina de marți, Rusia a declarat că își va „reduce drastic” asaltul militar asupra orașelor ucrainene Kiev și Cernihiv.

Oficialul rus a spus că schimbările fac parte dintr-un efort de „creștere a încrederii reciproce și de a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor”, a informat RIA.

„Nu aș spune că se aşterne pacea, dar se pare că există o licărire de speranță”, a declarat Robert Yawger, vicepreședinte la Mizuho Securities.

Andy Lipow, președintele Lipow Oil Associates, a declarat că piața a interpretat ultimele titluri despre negocierile Rusia-Ucraina ca un „pas către o încetare a focului”.

Cu toate acestea, investitorii au învățat să trateze comentariile oficialilor din Rusia cu o doză de scepticism. „Ați putea considera cu ușurință că toate astea înseamnă că Rusia doar se retrage pentru a se regrupa”, a spus Yawger. „Nu aș avea încredere în ei”.

Chiar dacă se ajunge în cele din urmă la încetarea focului, întreruperile aprovizionării pot persista. Războiul a făcut daune majore în ecosistemul energetic, cu excluderea Rusiei.

„Mă aştept că sancţiunile şi dorinţa industriei petroliere de a se îndepărta de livrările ruseşti vor fi alături de noi zeci de ani”, a spus Lipow.

Prețurile petrolului au scăzut luni din cauza temerilor că blocajele din Shanghai din cauza Covid vor reduce drastic cererea de energie a Chinei.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (30/01/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 ianuarie - 27 ianuarie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023