Update articol:
INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE

Petru Rușeț, Siemens Energy: Producția de hidrogen și stocarea energiei – printre domeniile pentru care Siemens Energy investește puternic în cercetare și dezvoltare

interviu Petru Ruset, Siemens Energy, productia de hidrogen, stocare energie, investitii cercetare dezvoltare Petru Ruset, Director General Siemens Energy

*Ruseț: ”Listarea Siemens Energy la bursa din Frankfurt a fost un succes remarcabil și marchează un nou început pentru compania Siemens Energy în noile condiții de piață”

Viitorul pieței energiei va însemna dezvoltarea în continuare a proiectelor regenerabile și există, de asemenea, o nevoie foarte mare de dezvoltare în domeniul generării de energie cu combustibil pe bază de gaze naturale. Domenii precum producția de hidrogen și stocarea energiei sunt printre domeniile pentru care Siemens Energy investește puternic în cercetare și dezvoltare și va fi în viitor unul dintre principalele motoare ale domeniului dezvoltării energiei din România, ne-a spus Dr. Ing. Petru Rușeț, Director General al Siemens Energy S.R.L., în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru financialintelligence.ro.

”Green Deal și pachetele de stimulare a fondurilor europene vor crea o zonă de dezvoltare foarte atractivă pentru investitori în perioada următoare. Siemens Energy este gata să ofere soluții durabile pentru dezvoltarea energiei românești” a mai adăugat șeful Siemens Energy.

Cum apreciați piața energetică din România?

Petru Rușeț: Piața energetică din România este foarte dinamică și oferă participanților o multitudine de proiecte care urmăresc în mod firesc dezvoltarea acestei piețe la un nivel similar cu cel european. Cu siguranță, viitorul pieței energiei va însemna dezvoltarea în continuare a proiectelor regenerabile și există, de asemenea, o nevoie foarte mare de dezvoltare în domeniul generării de energie cu combustibil pe bază de gaze naturale. Domenii precum producția de hidrogen și stocarea energiei sunt printre domeniile pentru care Siemens Energy investește puternic în cercetare și dezvoltare și va fi în viitor unul dintre principalele motoare ale domeniului dezvoltării energiei din România.

Cum vede Siemens Energy Green Deal? Care credeți că este viitorul în domeniul energiei (ce tip de energie)?

Petru Rușeț: GREEN DEAL și pachetele de stimulare a fondurilor europene vor crea o zonă de dezvoltare foarte atractivă pentru investitori în perioada următoare. Siemens Energy este gata, precum și prin aceste direcții, să ofere soluții durabile pentru dezvoltarea energiei românești. Cu siguranță, viitorul energiei va fi marcat de surse regenerabile care vor crește în perioada următoare ca o cotă în mixul energetic global. Pentru aceasta, Siemens Energy prin Siemens Gamesa Renewables este un participant important la transformarea globală a pietei de energiei.

Care sunt principalele proiecte ale Siemens Energy în România?

Petru Rușeț: Siemens Energy este prezentă în România cu proiecte de infrastructură energetică în domeniul transportului și distribuției energiei electrice, în domeniul producției de energie și nu în ultimul rând în domeniul soluțiilor industriale. Dintre proiectele importante, aș dori să menționez stații electrice la toate utilitățile din România și Moldova. De asemenea, Siemens Energy România asigură întreținerea completă a uneia dintre cele mai mari rafinării din România, precum și echipamentele principale în cadrul unui proiect de producere a energiei electrice aflat în execuție.

Ce ne puteți spune despre listarea diviziei de energie la Bursa de la Frankfurt? De ce grupul Siemens a găsit utilă această listare?

Petru Rușeț: Listarea Siemens Energy la bursa din Frankfurt a fost un succes remarcabil și marchează un nou început pentru compania Siemens Energy în noile condiții de piață. Această decizie a fost luată pentru a oferi o mai mare flexibilitate și libertate antreprenorială în deciziile viitoare ale companiei.

Siemens Energy este o companie lider în domeniul prosuselor și soluțiilor energetice, cu un portofoliu care se întinde de la generarea convențională la sursele regenerabile de energie, de la generarea de energie electrică la transport până la stocare sau hidrogen verde. Suntem activi de-a lungul a aproape întregului lanț valoric al tehnologiei energetice și al serviciilor.

Cum a afectat pandemia de coronavirus activitatea Siemens Energy în România?

Petru Rușeț: Principalul obiectiv al companiei în această perioadă a fost de a asigura condiții de muncă sigure pentru toți angajații noștri și, de asemenea, condițiile de execuție a proiectelor, în conformitate cu toate măsurile legale legate de COVID-19. Toate proiectele Siemens Energy au continuat în această perioadă, cu efecte legate de COVID-19, menținute la un nivel scăzut.

Câți angajați aveți în prezent în România?

Petru Rușeț: Echipa actuală cuprinde aproximativ 200 de specialiști din diverse domenii ale energiei. Este o echipă matură care acoperă întregul portofoliu de produse și proiecte livrate pentru piața din România și Moldova.

Care sunt soluțiile Siemens Energy pentru eficiența centralelor electrice pe cărbune pentru a reduce emisiile de CO2 și pentru a stimula inovația în tehnologiile ecologice cu turbine cu hidrogen și gaz, precum și în stabilitatea rețelei?

Petru Rușeț: Tehnologia din centralele termice pe cărbune își va atinge limitele în viitorul apropiat. O tehnologie care se dezvoltă pentru acest tip de tehnologie este stocarea CO2 în depozite subterane, dar din păcate această tehnologie este foarte scumpă în acest moment.

Pentru utilizarea gazului ca combustibil de tranziție, Siemens Energy a dezvoltat portofoliul de turbine care acum poate fi deja utilizat în combinație cu hidrogen pe scară largă. Siemens Energy propune deja soluții comerciale pentru producția de hidrogen care pot fi utilizate și în proiecte de stocare a energiei. Astfel de proiecte pot contribui decisiv la stabilitatea rețelelor viitorului.

Cum vedeți viitorul hidrogenului pe piața energetică din România?

Petru Rușeț: Fiind o tehnologie de ultimă generație, cred că România are o șansă unică prin mixul energetic deosebit de echilibrat de a începe implementarea hidrogenului în proiecte pilot, confirmând viabilitatea acestei tehnologii. Hidrogenul este legat intrinsec de producția de energie electrică „verde” cu care se pot dezvolta o multitudine de aplicații în domeniul energetic. În acest moment, fondurile europene anunțate încurajează investitorii să meargă în această direcție care va asigura o tranziție energetică durabilă.

BVB | Știri BVB

Turbo Certificates on Natural Gas Future (RBNAGTL2) (04/12/2023)

Notificare Raiffeisen Bank International AG referitoare la certificatul RBNAGTL2

Sphera Franchise Group (SFG) (04/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB TLV TURBO LONG 11.5999995/1.7859/1.8290 (EBTLVTL4) (04/12/2023)

Reluare tranzactionare - ora 16:55 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (04/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27-29.11.2023