Update articol:

Pfizer spune că pastila sa împotriva Covid, cu substanţă pentru HIV, reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89%

Albert Bourla Pfizer Albert Bourla Pfizer

Pfizer a declarat vineri că pilula sa împotriva Covid-19, ușor de administrat, utilizată în combinație cu un medicament pentru HIV utilizat pe scară largă, reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% la adulții cu risc ridicat care au fost expuși la virus.

Este a doua pastilă antivirală după cea anunţată de Merck care demonstrează eficacitatea puternică în tratarea Covid-ului la primul semn de boală. Dacă autoritatea de reglementare o va aproba, ar fi probabil o schimbare a jocului în lupta globală cu pandemia.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru CNBC că firma intenționează să-și trimită datele Administrației pentru Alimente și Medicamente înainte de Ziua Recunoștinței.

„Cred că acest medicament va schimba modul în care se întâmplă lucrurile în acest moment, ceea ce va salva milioane de vieți, pastila are potențialul de a face acest lucru”, a spus Bourla într-un interviu la CNBC. El a spus că firma are „capacitatea în acest moment de a produce 500 de milioane de pastile”, ceea ce s-ar traduce în 50 de milioane de tratamente. Bourla a spus: „Eficacitatea foarte mare depășește așteptările noastre cele mai vizionare pe care le aveam pentru medicament.”

Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 8% în tranzacțiile de dimineață.

Pilula Pfizer, cunoscută științific ca PF-07321332, face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează și acționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane. Inhibitorii de protează sunt utilizați pentru a trata alți agenți patogeni virali, cum ar fi HIV și hepatita C.

Medicamentul HIV ajută la încetinirea metabolismului sau la descompunerea pilulei Pfizer pentru ca aceasta să rămână activă în organism pentru perioade mai lungi de timp, la concentrații mai mari, a spus compania.

Pfizer a spus că datele sale despre medicament se bazează pe un studiu pe 1.219 adulți care au avut cel puțin o afecțiune medicală de bază și o infecție confirmată de laborator într-o perioadă de cinci zile. Participanții au primit, de asemenea, o doză mică de ritonavir, un medicament utilizat în mod obișnuit în tratamentele combinate pentru HIV.

Pfizer a spus că au fost șase spitalizări și zero decese din cei 607 participanți la studiu care au primit pilula în combinație cu medicamentul HIV în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor. Aceasta se compară cu 41 de spitalizări și 10 decese din cele 612 de persoane care au primit un placebo.

„Aceste date sugerează că medicamentul nostru antiviral oral, dacă este aprobat de autoritățile de reglementare, are potențialul de a salva viețile pacienților, de a reduce severitatea infecțiilor cu COVID-19 și de a elimina până la nouă din zece spitalizări”, a spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. într-o declarație.

Spre deosebire de remdesivirul intravenos al Gilead Sciences, medicamentele Pfizer și Merck pot fi administrate pe cale orală. În timp ce vaccinurile rămân cea mai bună formă de protecție împotriva virusului, experții în sănătate speră ca pilulele să împiedice progresia bolii la cei care se infectează și să prevină internările în spital.

Merck și Ridgeback Biotherapeutics au declarat la 1 octombrie că au dezvoltat un medicament care, atunci când este administrat singur, reduce riscul de spitalizare sau deces cu aproximativ 50% pentru pacienții cu cazuri ușoare sau moderate de Covid.

Pilula antivirală produsă de Merck a fost aprobată joi de autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor.

June Raine, directorul executiv al Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie, a declarat că pilula Merck va facilita foarte mult tratamentul Covid, o boală care a ucis peste 5 milioane de oameni la nivel global și a cauzat o presiune enormă asupra sistemelor de sănătate.

Bourla a declarat pentru CNBC în aprilie că pilula lui Pfizer ar putea fi disponibilă americanilor până la sfârșitul acestui an.

BVB | Știri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (27/01/2023)

Calendar financiar 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (26/01/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

AQUILA PART PROD COM (AQ) (26/01/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (26/01/2023)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii