Update articol:

Piraeus Bank România va deveni First Bank

Piraeus Bank România va deveni First Bank, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al băncii, întrunit în 12 septembrie, se arată într-un comunicat al băncii.

Conform documentului, procesul de rebranding va demara la sfârşitul anului 2018 şi va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă gradual pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfăşura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă şi clienţii săi rămân active şi nu vor fi afectate de adoptarea noii identităţi de brand, precizează sursa citată.

“Avem susţinerea unui investitor internaţional de anvergură, a cărui forţă financiară, dar şi expertiză ne permit să îmbrăţişăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătăţim oferta actuală de servicii şi produse, astfel încât acestea să se alinieze cerinţelor clienţilor locali. În acelaşi timp, vom fi foarte atenţi la semnalele lor pentru a propune acele noi servicii şi produse care să le fie de folos. Brandul «First Bank» vorbeşte despre client ca centru al interesului nostru, despre dorinţa de performanţă, clădită cu pasiune, profesionalism şi integritate”, a declarat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv Piraeus Bank România, în comunicat.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziţionată de către JCF IV Tiger Holdings S.ŕr.l., entitate aparţinând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiţie pe care fondul o face pe piaţa din România şi în Europa Centrală şi de Est.

Profitul înainte de impozitare realizat de Piraeus Bank România în prima jumătate a anului 2018 a avansat la 25,1 milioane lei, în creștere semnificativă față de nivelul de 3,8 milioane lei înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Valoarea totală a creditelor acordate a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,564 miliarde lei. Creșterea a fost impulsionată de avansul cu 18% al împrumuturilor corporate și de saltul cu 21% realizat de creditele acordate segmentului IMM. Împrumuturile corporate au atins 1,307 miliarde lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au situat la 706 milioane lei.

Depozitele atrase de bancă au atins 4,436 miliarde lei, înregistrând o creștere de 2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Creditele neperformante cu peste 90 de zile întârziere la plată reprezintă mai puțin de 2,5% din totalul creditelor aflate în sold la 30 iunie 2018. Nivelul creditelor neperformante (metodologie EBA) se situează la mai puțin de 6% din totalul portofoliului.

La 30 iunie 2018, indicele de lichiditate precum și rata totală de capital înregistrau valori confortabile de 164%, respectiv 21,4%, semnificativ peste cerințele reglementate.

Piraeus Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, angajează 1.200 de specialişti şi are aproximativ 130.000 de clienţi activi.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.