Update articol:
Consultări pentru actualizarea PNRR: Transport și Mediu, Schimbări Climatice, Energie și Eficiență Energetică

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie finalizat până la sfârşitul lunii aprilie 2021

Legea Societăților Comerciale 30/1991 Sursa Pixabay

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie finalizat până la sfârşitul lunii aprilie 2021, iar reformele şi proiectele incluse în acest Plan trebuie implementate până la sfârşitul anului 2026, susţine Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat, ieri, primele consultări tehnice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea au vizat domeniile Transport, respectiv Mediu, Schimbări Climatice, Energie și Eficiență Energetică. Au participat reprezentanții ministerelor de linie, precum și cei ai agențiilor în domeniu.

Reuniunile au fost coordonate de Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul MIPE, care a subliniat că principalul obiectiv al Planului Național de Redresare și Reziliență îl reprezintă finanțarea de reforme.

A explicat că PNRR trebuie finalizat până la sfârșitul lunii aprilie 2021, iar reformele și proiectele incluse în acest Plan trebuie implementate până la sfârșitul anului 2026.

“Trebuie să ne mișcăm cât mai repede. Cheltuielile eligibile în cadrul PNRR sunt cele efectuate de la 1 februarie 2020”, le-a transmis oficialul MIPE reprezentanților celorlalte autorități.

În cadrul primei reuniuni de ieri, care a vizat domeniul Transport, au fost discutate aspecte referitoare la modul în care proiectele privind transportul rutier și feroviar pot fi susținute prin PNRR în condițiile formulării unor reforme care să conducă la schimbări vizibile. A fost punctată necesitatea conexiunii drumurilor secundare la rețeaua primară, dar și necesitatea de a răspunde cerințelor legate de stimularea egalității de șanse și a ocupării forței de muncă datorită investițiilor finanțate.

În timpul întâlnirii privind domeniile Mediu Schimbări Climatice, Energie și Eficiență Energetică, s-a discutat despre modul în care provocările din aceste sectoare pot constitui baza unor reforme de anvergură si punctual despre o serie de investiții eficiente din punct de vedere energetic, despre posibilitatea finanțării sistemului de irigații, dar și despre digitalizarea patrimoniului în domeniul apelor și cadastrarea acestuia.

Reprezentanții ministerelor de linie și ai autorităților în domeniu au primit răspunsuri punctuale referitoare la eligibilitatea anumitor proiecte, dar și despre condițiile generale pe care proiectele propuse trebuie să le îndeplinească pentru a fi finanțate prin intermediul PNRR, în special respectarea principiilor tranziției verzi.

România va avea la dispoziție 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru implementarea PNRR.

Astăzi, 2 februarie, vor avea loc consultări privind dezvoltarea localităților urbane, valorificarea patrimoniului cultural și natural, dar și dezvoltarea turismului.

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021