Update articol:

Platforma Termene.ro oferă o nouă soluție de finanțare 100% digitală prin parteneriatul cu Instant Factoring

Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România în timpul pandemiei, potrivit analizelor, iar activitatea companiilor mici și mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an. De asemenea, tot în perioada pandemiei, facturile cu cele mai mari termene de plată sunt ale companiilor care se ocupă de comerțul cu ridicată și cu amănuntul. Pe locurile 2 și 3, se află firmele din domeniul informații și comunicații și industria prelucrătoare.

Antreprenorii și managerii din comunitatea Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre firmele din România, își vor putea transforma mult mai rapid facturile pe care le au de încasat în lichidități datorită parteneriatului cu Instant Factoring, primul fintech românesc care oferă servicii de factoring online companiilor mici și mijlocii.

”Am considerat că, prin intermediul parteneriatului cu Termene.ro, putem să ne atingem mai ușor misiunea de a fi un sprijin, mai ales în această perioadă, pentru IMM-urile aflate în căutarea unor soluții rapide și flexibile de finanțare. Un studiu recent arată că peste 90% dintre firme spun ca nu au suficient capital la dispoziție, iar la finalul anului trecut 58% dintre reprezentanții companiilor din România, susțineau că mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni. Facem în acest fel un pas mai aproape de business-urile românești și de nevoile lor esențiale pentru a-și continua activitatea prin forțele proprii și a susține în continuare economia românească”, a spus Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Astfel, prin integrarea celor două platforme, clienții Termene.ro vor putea nu doar să afle informații financiare verificate despre orice companie românească, să găsească potențiali parteneri de afaceri sau să se ferească de cei aflați pe lista rău-platnicilor, ci și să aibă acces la o soluție de finanțare alternativă, la doar un click distanță.

”Accesul la finanțare este una dintre prioritățile managerilor și antreprenorilor care vor sa conducă afaceri predictibile acum, la un an de la debutul pandemiei. Mediul digital, instrumentele de Inteligență Artificială (AI) și accesul la date ne oferă posibilitatea de a fi aproape de companii în timp real. Ne bucurăm să anunțăm un nou proiect cu o firmă inovatoare din domeniul fintech, prin care putem ajuta datorită experienței noastre în business intelligence”, spune Adrian Dragomir, co-fondatorul Termene.ro.

Accesul la serviciile de factoring online oferite de Instant Factoring se va face rapid, prin intermediul butonului pe care orice abonat îl va regăsi în cont. Printr-un singur click, toate companiile interesate pot obține toate informațiile despre procesul de transformare a facturilor neîncasate în lichidități. Solicitarea de finanțare se analizează în doar 2 ore, iar compania primește în maximum 24h banii solicitați în cont, întreaga procedură desfășurându-se transparent și fără a implica vreun cost ascuns.

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring online din România care sprijină dezvoltarea companiilor mici și microîntreprinderilor prin soluții de finanțare rapidă. Compania este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra și dublul câștigător al premiului Central European Startup Awards „Startup of the Year” și „Best Fintech Startup” în 2018.

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.  

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative