Update articol:

Platforme social media, site-uri de știri și guvernamentale, afectate de întreruperi ale semnalului de internet, la nivel global

Site-uri guvernamentale, de știri și rețelele de socializare din întreaga lume îşi revin online în această după amiază, după ce au fost afectate de o întrerupere pe scară largă legată de compania de cloud din SUA Fastly Inc (FSLY.N), potrivit Reuters.

Site-urile cu trafic ridicat, inclusiv Reddit, Amazon, CNN, Paypal, Spotify, Al Jazeera Media Network și New York Times au fost listate ca având probleme de site-ul de urmărire a întreruperii Downdetector.com, dar păreau să revină după întreruperi care au variat de la câteva minute până la aproximativ o oră.

Fastly, unul dintre cei mai folosiți furnizori de rețea de livrare a conținutului bazat pe cloud din lume, a declarat că “problema a fost identificată și că a fost aplicată o soluție”.

Compania, care a devenit publică în 2019 și are o capitalizare de piață de 5 miliarde de dolari, este mult mai mică decât firme similare precum AWS-ul Amazonului. Aceasta ajută site-urile web să mute conținut utilizând rute mai puțin aglomerate, permițându-le să ajungă mai repede la consumatori.

Procurorul general al Regatului Unit a postat mai devreme pe Twitter că principalul site web al țării gov.uk nu mai funcționează, oferind un e-mail pentru întrebări.

Perturbarea ar fi putut cauza probleme cetățenilor care rezervă vaccinări COVID-19 sau raportează rezultatele testelor, a anunţat Financial Times.

Site-ul Fastly a spus că majoritatea zonelor sale de acoperire s-au confruntat cu o „performanță degradată”. Mesajele de eroare de pe mai multe site-uri web indicau probleme rapide.

Editorii de știri au venit cu soluții inventive pentru a anunţa despre întrerupere atunci când site-urile lor web nu au reușit să se încarce. Site-ul tehnic popular, Verge, a accesat Google Docs pentru a publica știri, în timp ce Editorul tehnologic din Marea Britanie de la The Guardian a folosit  Twitter pentru a raporta problemele.

Aproape 21.000 de utilizatori Reddit au raportat probleme cu platforma de socializare, în timp ce peste 2.000 de utilizatori au raportat probleme cu Amazon, potrivit Downdetector.com. Twitch de la Amazon se confrunta, de asemenea, cu o întrerupere, potrivit site-ului Downdetector.

Site-urile web operate de știri, inclusiv Financial Times, The Guardian, New York Times și Bloomberg News s-au confruntat, de asemenea, cu întreruperi.

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.