Update articol:

Plecări importante de la vârful OMV Petrom, după demisia Marianei Gheorghe

Trei persoane aflate în poziţii importante în conducerea OMV Petrom şi care erau  apropiate de Mariana Gheorghe, fostul CEO, au părăsit  compania în această vară.
Se pare că cei trei au plecat din cadrul OMV Petrom, înainte de expirarea mandatelor.

Alexandru Maximescu, directorul diviziei Public and Regulatory Affairs din cadrul OMV Petrom încă de la începutul anului 2014, pleacă la EON (www.ropepca.ro)
Alexandru Maximescu, directorul diviziei Public and Regulatory Affairs din cadrul OMV Petrom încă de la începutul anului 2014, pleacă la EON (www.ropepca.ro)

Astfel, Alexandru Maximescu, directorul diviziei Public and Regulatory Affairs din cadrul OMV Petrom încă de la începutul anului 2014, îşi va începe activitatea la compania EON, probabil din această toamnă, susţin sursele noastre. Alexandru Maximescu era implicat puternic în discuţiile dintre statul român şi operatorii din Marea Neagră privind Legea Offshore. Începând cu ianuarie 2007, el a activat drept Consilier Justice and Home Affairs în cadrul Reprezentanței Permanente a României în cadrul Uniunii Europene, coordonând procesului de aderare al România la spațiul Schengen, inclusiv punerea în aplicare a instrumentului financiar Facilitatea Schengen. Anterior, el a deținut funcția de consilier în cadrul Ministerului Român al Administrației și Internelor.

Anthony Morgan, membru al directoratului, responsabil pentru Downstream Oil, a renunțat pe 30 mai 2018 la mandatul său de membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil. În iunie, OMV Petrom l-a înlocuit pe Neil Anthony Morgan cu Radu-Sorin Căprău. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul lui Neil Anthony Morgan, până în data de 16 aprilie 2019. Radu-Sorin Căprău a acceptat numirea și va prelua poziția începând cu data de 1 octombrie 2018, informează OMV Petrom.

Tot în această vară, din cadrul OMV Petrom, a plecat şi Dan Pazara,
director de comunicare corporate în cadrul OMV Petrom, interimatul fiind deţinut de Ramona Zanfirescu, purtător de cuvânt al companiei.

La începutul anului, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a înlocuit-o pe Mariana Gheorghe din funcţia de director general (CEO) al companiei, care „a renunţat la mandatul său”, conducerea societăţii fiind preluată de Christina Verchere.

“În şedinţa de astăzi (n.r. 9 ianuarie 2018), Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcţia de preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. Înainte de şedinţa Consililului de Supraveghere de astăzi, Mariana Gheorghe a renunţat la mandatul de Preşedinte al directoratului şi CEO al OMV Petrom SA. Renunţarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcţia, cel mai târziu pe 20 mai 2018”, conform unui  comunicat transmis Bursei de Valori de către OMV Petrom.

„În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, se mai spunea în comunicat.

Christina Verchere este absolventă a Universităţii din Aberdeen şi a lucrat în ultimii patru ani ca preşedinte regional al British Petroleum. Anterior, a fost preşedinte şi CEO la BP Canada Energy Group.

 

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024